№25 (7423)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Україна та ЄС — єдина родина

     Нинішній саміт Україна — ЄС був особливим з двох причин. Він став першою зустріччю керівництва України та ЄС у форматі саміту за рік, протягом якого триває повномасштабне російське вторгнення. На саміті українська влада вперше представляла країну, яка стала кандидатом на вступ до ЄС. Це була надзвичайно емоційна і символічна зустріч. Прибувши до української столиці в умовах війни у повному складі, керівництво ЄС хотіло показати, що в ці найтемніші моменти української новітньої історії Європа стоїть пліч-о-пліч з українським народом.

  • Павло КУЩ

    На посаду через зраду

     У викривленій паралельній дійсності, в якій уже чимало років існують правителі кремля, жителі українських міст і сіл після 24 лютого 2022 року мали б зустрічати російські танки букетами квітів. А за почесне право вручати хліб і сіль «визволителям» вони навіть мріяли про тисняву і штовханину. Само собою, хворобливо марили за поребриком, що з охочих працювати на окупантів виникне довжелезна черга досвідчених управлінців та кваліфікованих фахівців у всіх галузях. І найбільші сподівання ініціатори збройного вторгнення в Україну в таких галюцинаціях покладали на Донбас, бо той мав стійку репутацію кузні кадрів для українських уряду, парламенту та всіх гілок влади й економіки.

  • Актор театру та кіно, бард, викладач, офіцер Дмитро Лінартович: «Нас ніколи не зламати! Ми перемагаємо!»

     Перший фільм, в якому зіграв Дмитро Лінартович, називався «Невелика подорож на великій каруселі». Він знявся в кількох знакових українських кінострічках. Щойно рашисти вчинили повномасштабний напад на Україну, одразу ж став у лави тероборони, а потім фронтовими дорогами йшов у складі десантно-штурмових військ. Пройшов через херсонський напрямок, був у Бахмуті, Соледарі, добре знає, що таке війна. У Соледарі, зазнавши тяжкого поранення, записав відео, в якому на весь світ заявив: «Нас ніколи не зламати! Ми перемагаємо!» Нині Дмитро ЛІНАРТОВИЧ на реабілітації, але погодився відповісти на запитання кореспондента «Урядового кур’єра».  

  • Роман КИРЕЙ

    Молоко воєнного часу

     Черкащина надійно тримає продовольчий тил, а її агропромисловий комплекс, який є головною складовою економіки регіону, забезпечує продовольчу безпеку та вагомо впливає на наповнення ринку. Так недавно оцінив ситуацію заступник начальника обласної військової адміністрації Олександр Турченяк.
    Війна постійно вносить корективи у вже налагоджену звичну роботу працівників АПК. 

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Полтавщина готується до весняної посівної

     Кілька років ми  бачили значне зростання ролі аграрного сектору в економіці країни. Проте через повномасштабне російське вторгнення галузь зазнала колосальних збитків. Відбулося зменшення посівних площ, скорочення виробництва, падіння експорту, подорожчала логістика тощо. Усі ці чинники, а також погодні умови впливатимуть на весняну посівну кампанію.

  • Надія в хокейній сумці

     Психологи стверджують, що людям подобаються фільми жахів, адже після їх перегляду виділяється порція ендорфінів від усвідомлення, що жахливе існує, але не у твоєму житті. Майже всі новини з України нині схожі на рекламу фільму-катастрофи з абсолютно нічим не виправданими жорстокістю, кров’ю, загибеллю безневинних людей. Жодна війна в історії людства не мала, мабуть, такої масштабної медійної складової.