№26 (7424)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    На Одещині досі перебої зі світлом

     Нині усі служби працюють у режимі 24/7, щоб якнайшвидше подолати наслідки аварії та повернути світло у домівки людей, які проживають у місті Одеса та Одеському районі«Минулого тижня (4 люто-го. — Ред.) сталася масштабна технологічна аварія на одній із підстанцій, яка забезпечувала електрикою пів мільйона людей в Одеському районі. Було оперативно оформлено необхідні доручення для розв’язання проблеми. Вдалося повністю заживити критичну інфраструктуру та частково повернути світло людям.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Мінус 160 мільйонів євро щодня

     У неділю, 5 лютого, набула чинності заборона на імпорт до ЄС нафтопродуктів з росії, зокрема бензину, дизелю, гасу, нафти й мазуту. Підставою для обмежень стали санкції, які Євросоюз увів через війну рф проти України і затвердили 27 країн-членів європейської спільноти торік у червні. Про це повідомили у Європейській раді.

  • Спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Ден Райс: «Перше, що потрібно Україні, — це здатність завдавати ударів углиб окупованих територій»

     На тлі зростаючої підтримки західних партнерів України у постачанні озброєння та боєприпасів, зокрема важких танків, і певного занепокоєння у зв’язку з вірогідними планами кремля здійснити чергову спробу «великого наступу» Укрінформ поспілкувався зі спеціальним радником головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного Деном Райсом, який укотре відвідав Україну для консультацій з військовим керівництвом та оцінки ситуації на фронті.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Життя за графіком відключень?

     Прагнучи залишити українців без світла, тепла і знищити нашу економіку, ворог протягом кількох місяців руйнує енергетичну інфраструктуру. Під час чергового ракетного обстрілу по території кількох областей енергетики застосували превентивні відключення для збереження цілісності енергетичної системи. На Полтавщині того дня повністю або частково електропостачання вимкнули.

  • Аграрна Харківщина: втрати та здобутки під час війни

     Унаслідок повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої держави 2022 року на Харківщині не змогли в повному обсязі провести весняно-польові роботи та зібрати врожай озимих культур. За інформацією Харківської обласної військової адміністрації, посівні площі сільськогосподарських культур торік становили тільки 884 тисячі гектарів, що вдвічі менше від наявних площ. Аграрії мали змогу провести польові роботи лише на підконтрольних Україні частинах регіону.