№27 (7425)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Влада просить одеситів набратися терпіння

     «На пошкодженій ворогом підстанції днями сталася серйозна аварія. Одеса опинилася без світла, тепла та води. Уряд та енергетики миттєво відреагували. Працює спецгрупа, яка на найвищому рівні займається цим питанням.

    Нині ситуацію вдалося частково виправити. Критична інфраструктура заживлена. У людей є тепло і вода. Ремонтні роботи тривають у режимі 24/7. Завдяки цьому принаймні 4—5 годин на день у людей має бути світло. Робимо все можливе, щоб покращити ситуацію, але будемо відверті: пошкодження дуже серйозні», — наголосив він.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Плюс два мільйони LED-лампочок

     31 січня навідалася до 28-го відділення Укрпошти в Рівному із п’ятьма звичайними лампочками, щоб обміняти їх на енергоощадні. У центрі зали побачила напис «Обмін лампочок» і  двох людей. Обоє пенсіонерів прийшли з паспортами й ідентифікаційними кодами, тож без жодного ажіотажу оновили запаси лампочок. Кажуть, ніде не реєструвалися, а вирішили просто прийти й побачити, чи запрацювала програма. Так само зробила і я, повернувшись додому з новенькими лампочками.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Півтора десятиліття обміну досвідом

     З-поміж програм, на основі яких бізнес Сумщини співпрацює із закордонними партнерами, ця виокремлюється чіткістю, прозорістю і результативністю. Ідеться про Fit for Partnership with Germany («Готові до співпраці з Німеччиною») в Україні, яку на практиці почали реалізувати в Сумській області 2007 року.

  • Олег ГРОМОВ

    Приватизація воєнного року: підсумки та перспективи

     Процес приватизації державного та комунального майна в період війни істотно пригальмовує, але це не означає, що нічого не відбувається.
    «Урядовий кур’єр» разом з експертами аналізує, як змінювали власність українських підприємств торік та які перспективи роздержавлення-2023.

  • Роман КИРЕЙ

    «Гвардія наступу» збирає добровольців

     Триває війна, ворог прагне зайняти якомога більше наших територій. Ми ж докладаємо героїчних зусиль, щоб визволити окуповані території. Для нас ця війна визвольна. Кожен свідомий громадянин України розуміє, за що він бореться. А передовсім — за незалежність нашої держави, свої родини, майбутнє наших дітей.

  • Микола ШОТ

    З думкою про українських достойників

     Два тижні в Марійському духовному центрі в Зарваниці на Тернопільщині тривав Всеукраїнський мистецький пленер «Тобі, Богородице!» Відбувся він уже вшосте, хоч історію цей захід веде з 2015-го. Нині у святе місце приїхали митці з Тернопільщини, Києва та Харкова. Щороку майстри пензля обирають жанрову тематику пленеру, а нинішньої зими писали портрети великих українців і пейзажі.