№28 (7426)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    «єРобота»: 1,8 мільярда на власну справу

     Підтримка бізнесу залишається незмінним пріоритетом діяльності уряду. Він продовжує реалізовувати найефективніші програми допомоги приватному сектору, серед яких торішня грантова програма «єРобота», що передбачає надання мікрогрантів на започаткування та розвиток власного бізнесу.
    Уряд не лише продовжує життя затребуваних програм стимулювання підприємницької діяльності, а й удосконалює механізми підтримки бізнесу.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    USAID передало мобільну газотурбінну електростанцію

     Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало Україні  мобільну газотурбінну електростанцію загальною потужністю 28 МВт виробництва американської компанії General Electric, повідомляє пресслужба Міненерго. Ця допомога дасть змогу нашій країні збільшити постачання електроенергії до житлових будинків, лікарень, шкіл, об’єктів критичної інфраструктури тощо, пояснили в міністерстві.

  • Допомога Німеччини посилить міць ЗСУ

     Під час неанонсованого візиту в Україну глава оборонного відомства ФРН Борис Пісторіус зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським. 
    Вітаючи міністра в Києві, глава нашої держави подякував за те, що перший закордонний візит він здійснює саме в Україну. Президент високо оцінив солідарність і комплексну дієву допомогу в безпековій, політичній, фінансовій, енергетичній та інших галузях, яку Німеччина надає нашій державі в умовах повномасштабної збройної агресії росії.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Бажання плюс підтримка держави

     Рівнянину Віталієві Мусієвичу лише 18. А він уже відкрив власний цех із металообробки «Металіст», в якому працюють двоє фахівців. У серпні 2022-го він отримав від держави грант 250 тисяч гривень на розвиток власної справи, тож закупив  необхідне обладнання. Його умови передбачають створення двох робочих місць.
    Зварювальник із Бахмута Михайло Ведерко чаклує над щойно отриманим замовленням. У Клевані під Рівним він із сім’єю орендує будинок. Оскільки мав досвід у цій галузі, шукав саме таку роботу. А Віталій — досвідченого фахівця. Отак, кажуть, і знайшли один одного.

  • Павло КУЩ

    Лютий знову гостро кутий

     «Вони ще не визначилися! Не з’ясували, хто їх убиває!!!» — ось так замість привітання обурено вигукнув мій знайомий, повернувшись із Краматорська, куди волонтери відвезли чергову партію гуманітарного вантажу. Згодом уже спокійніше розповів про настрої окремих тамтешніх людей, які досі залишаються в місті та відверто й не дуже повторюють дикий вислів про неоднозначність ситуації на Донбасі, в Україні та всьому світі.

  • Роман КИРЕЙ

    Комусь — приріст, а бюджету — мінус

     На тлі резонансного яєчного скандалу, пов’язаного із продовольчим забезпеченням армійців, схожі корупційні порушення в регіонах сприймаєш особливо гостро. Надто якщо вони стосуються харчування найменших членів суспільства — наших дітей. Ще кілька років тому в Черкасах набув розголосу скандал, який виник навколо зловживань на підприємстві ТОВ «Каштан Плюс».

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Зі сцени зігрівати любов’ю

     Будівлю на вулиці Покровській, 6 у Сумах добре знають жителі та гості міста за її мистецьким призначенням. На початку минулого століття її звели як «театр Корепанова», кошти на який надала тодішня місцева влада і відомий сумський антрепренер. За цей час тут перебували творчі трупи багатьох мистецьких закладів, а нині — Сумський обласний академічний театр для дітей та юнацтва. Його засновано 1975-го як пересувний театр ляльок, який здебільшого працював на виїздах, а через шість років він отримав стаціонарне приміщення.

  • У нас є власна національна історія і культура

     У Полтаві відбувся круглий стіл «Реалізація державної політики подолання наслідків русифікації та тоталітаризму у м. Полтаві та Полтавській області». Участь у заході взяли міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, заступник міністра Тарас Шевченко, народні депутати, керівники області й міста, члени експертної ради з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму при Міністерстві культури та інформаційної політики України.

  • Про присвоєння Луцику В. В. третього рангу державного службовця

     Розпорядження від 07 лютого 2023 р. № 109-р