№54 (7452)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    «Рамштайн-10»: швидко та повною мірою

     Міністр оборони США Ллойд Остін високо оцінив підсумки десятої зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яка відбулася онлайн і зібрала міністрів оборонних відомств майже 50 країн.
    «Ми щойно завершили нашу десяту дуже успішну зустріч Контактної групи з питань оборони України», — зауважив Ллойд Остін на пресконференції в Пентагоні за підсумками обговорень, повідомляє Укрінформ.

  • Допомога доступна в будь-якому куточку країни та світу

     Мільйони українців від початку повномасштабного вторгнення росії відчули наслідки цієї жорстокої війни й потребують комплексної підтримки — соціальної, гуманітарної, правової, психологічної. Опинившись у відносній безпеці, вони почуваються розгубленими й часто просто не знають, як і куди звернутися по фахову безоплатну допомогу. Єдина платформа допомоги врятованим має полегшити їм доступ до перевірених сервісів та ініціатив. На цьому наголосила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час презентації першого в Україні онлайн-майданчика (help-platform.in.ua), де зібрано контакти всіх ключових служб, що надають українцям психологічну, юридичну та соціальну допомогу.

  • Міністр молоді та спорту, президент НОК Вадим Гутцайт: «Чекати, доки росіян допустять до Олімпіади, ми не збираємося»

     Робота профільного міністерства і Національного олімпійського комітету спрямована саме на це. Перед інтерв’ю міністр молоді та спорту проводив чергову нараду, на якій головною темою був недопуск росіян і білорусів до Олімпіади. Від 25 січня (коли було зроблено заяву МОК про можливу участь росіян і білорусів в Олімпіаді під нейтральним прапором) Україні вдалося об’єднати довкола проблеми 35 країн, але боротьба досі триває.

  • Олег ГРОМОВ

    З одного боку — криза, із другого — штучний інтелект

     Глобальна криза ринку праці, спричинена пандемією COVID-19 і російсько-українською війною, вплинула на ІТ-бізнес. Дедалі частіше у великих і не дуже світових компаніях відбуваються масові звільнення працівників.

    «Урядовий кур’єр» разом з експертами аналізує ситуацію в галузі щодо скорочення кадрів та перспективу подальшого розвитку.

  • Роман КИРЕЙ

    Запобігаючи спробам заробити на війні

     Пенсіонерка з Черкас Галина Степанівна чесно працювала все життя й нині, як і більшість літніх людей, вірячи в перемогу ЗСУ, сподівається на спокійну й достойну старість. Проте віднедавна в її життя, крім завивань сирени повітряної тривоги, телефонними дзвінками увірвалися ще й колектори, які вимагали сплатити значний борг. Запевняючи незнайомців, що це помилка й жодного боргу не існує, вона, однак, дуже переймалася такими вимогами. Як же так? Жодних грошей у жодному банку ніколи не позичала, і тут така несподіванка…

  • Братство Мельпомени

     З ініціативи профільного міністерства в Україні було започатковано проєкт Ukraine War Art Collection, мета якого — фіксація, архівування та подальше дослідження  митецьких творів, створених під час повномасштабного вторгнення росії. З очевидною важливістю такого починання варто зауважити, що об’єктивно проаналізувати підсумки діяльності цієї платформи зможемо лише по завершенні війни. Натомість обговорювати проблеми сектору, шукати ефективні, а головне — оперативні, не переобтяжені надмірним бюрократизмом шляхи їх розв’язання, обмінюватися практичним досвідом і підтримувати одне одного — потреба мистецького середовища, реалізація якого здатна істотно вплинути і на фінальні показники Ukraine War Art Collection.