№58 (7456)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Погоджено нову програму підтримки від МФВ

     В умовах рекордного дефіциту бюджету України ця програма допоможе нашій державі профінансувати всі критичні видатки, зберегти макрофінансову стабільність та посилити взаємодію з іншими міжнародними партнерами. Такою заявою Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на те, що Україна та Міжнародний валютний фонд досягли домовленостей на рівні персоналу про нову програму підтримки. 

  • Фундамент для майбутнього

     «Символічно, що перший візит в Україну Прем’єр-міністр здійснює саме сьогодні, в день річниці початку визволення українських територій. І розпочав його з Бучі. Ми це дуже цінуємо», — сказав глава держави після переговорів із Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою, зустрічаючись із представниками ЗМІ. 

  • Павло КУЩ

    «Денаціоналізація» через «добровільну» паспортизацію

     Не на таку підтримку від місцевого населення очікували рашистські зайди на тимчасово окупованих ними територіях України! Відносно невелика кількість людей, які вважають загарбання «визволенням», змушує кремль та окупаційну владу на місцях серйозно працювати з більшістю українців, які тримають великі дулі в кишенях. Під довгограючі пропагандистські мантри про начебто захист «наших» (так марить кремлівський неадекватний лідер) жителів Донецької, Запорізької чи Херсонської областей окупанти, навпаки, почали переслідувати їх всіх без винятку. І російськомовних, яких там справді чимало, насамперед.

  • Роман КИРЕЙ

    Щоб жоден потерпілий не почувався самотнім

     Десятирічний Ігор був досить спокійним і розважливим. І вчився непогано, займався у спортивній секції, мав чимало друзів. Однак у якийсь момент хлопця ніби підмінили. Він став ображати меншого братика, пропускати шкільні заняття, грубо відповідати на поради домашніх та вчителів. Як зауважила мама Олена, такі зміни сталися після загибелі на війні батька Ігоря та її хвороби (певний час змушена була перебувати на стаціонарному лікуванні). Вона й нині страждає від гострої форми діабету та гіпертонії. 

  • Василь БЕДЗІР

    Славлять героїв Красного поля

     У закарпатському місті Хуст укотре відбувся фестиваль-конкурс стрілецької пісні «Красне поле». Він покликаний популяризувати пісенні твори національно-патріотичної тематики й ті, які оспівують події, пов’язані із проголошенням Карпатської України. На гала-концерті, яким фінішував творчий огляд мистецьких колективів України, побував кореспондент «Урядового кур’єра».

  • Зима закінчилася. А чи була вона взагалі?

    Київ хоч і лежить на півночі держави, завдяки парниковому ефекту великого міста його температурний режим фактично середній для рівнинної частини України.
    Теплі зимові місяці сприяли заощадженню електроенергії в державі. Попри оскаженілого північно-східного сусіда жителям не прифронтових областей України вдалося перезимувати у досить комфортних умовах.

  • Про присвоєння рангів державним службовцям

    Розпорядження від 21 березня 2023 р. № 234-р