№62 (7460)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Уряд допомагає всім, хто цього потребує

     «За підсумками індексації в березні цього року пенсії зросли майже на 20%. Індексація стосувалася 10,5 мільйона українських пенсіонерів. Середній розмір підвищення становив майже 600 гривень. Тепер середній розмір пенсії в Україні — 5200 гривень. Станом на сьогодні всі пенсії за березень повністю виплачено.
    Також проведено підвищення виплат військовим пенсіонерам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Середній розмір підвищення для цих категорій пенсіонерів перевищив 1000 гривень. У квітні автоматично перерахують пенсії для пенсіонерів, які працюють, з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення стосуватиметься приблизно 600 тисяч українців. Додаткові доплати за віком, введення яких свого часу ініціював Президент Володимир Зеленський, також залишаються чинними», — цитує слова Дениса Шмигаля департамент комунікацій Секретаріату Кабміну.   

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Рівненський міський голова Олександр Третяк: «Щиро зворушений підтримкою України в Норвегії»

     Ще пів року тому Норвегія тримала певну дистанцію щодо війни в Україні. Звісно, там гостинно надавали притулок українським біженцям та опікувалися ними, але з військовою та фінансовою допомогою не поспішали. Тепер ця скандинавська країна входить до числа тих, які активно нас підтримують, стверджує голова Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Рівненський міський голова Олександр ТРЕТЯК, який побачив усе на власні очі.

  • Генеральний директор ТОВ «Керамейя» Іван Телющенко: «Перемогу наближаємо щоденною наполегливою, а головне — чесною працею»

     За більш як півтора десятиріччя створене з нуля підприємство «Керамейя» нині серед флагманів будівельної індустрії не лише Сумщини, а й України. Тут виготовляють сучасну клінкерну керамічну цеглу і бруківку, поризовані керамічні блоки, інші вироби, які мають значний попит на внутрішньому й зовнішніх ринках.
    Про роботу підприємства у складних воєнних умовах читачам «УК» розповідає генеральний директор ТОВ «Керамейя» Іван ТЕЛЮЩЕНКО.