№64 (7462)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Ветеранська політика: вісім завдань

     «Як суспільство, нація, держава ми завжди будемо в боргу перед героями, які захищають свободу та незалежність України. Працюємо над тим, щоб створити гідні умови для адаптації, реабілітації, розвитку та добробуту ветеранів російсько-української війни. Уряд уже починає затвердження стратегій, нормативних документів та запровадження програм, в основі яких лежить новий підхід у ветеранській політиці», — цитує слова Дениса Шмигаля департамент комунікацій Секретаріату Кабміну. У цьому контексті очільник уряду окреслив вісім основних рамкових завдань.

  • Як готується крилата піхота

     «Десантником мріє стати кожен, та не кожному це дано», — впевнені майбутні десантники, які проходять нині вишкіл на одному зі спеціалізованих полігонів ДШВ. Побачити день тренувань крилатої піхоти змогли представники понад 50 українських ЗМІ, для яких служба зв’язків із громадськістю Командування десантно-штурмових військ організувала добовий престур.

  • Олег ГРОМОВ

    Компенсація, передбачена законом

     Нещодавно Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації». На нього чекали понад 2 мільйони українців: хтось втратив помешкання повністю, у когось воно зазнало пошкодження. «Урядовий кур’єр» з’ясовує, хто саме має право на компенсацію і як відбуватиметься процес.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Нащадки скажуть «Спасибі!»

     Днями в межах президентської програми «Зелена країна» в Терешківській громаді поблизу Полтави висадили майже 6 тисяч сіянців сосни. У заході взяли участь лісівники, військовослужбовці, які вже побували на передовій, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, небайдужа молодь.
    «Усі разом ми засадили майже гектар. Це важлива і корисна справа для кожного, адже в умовах повномасштабної війни великих ушкоджень зазнають ліси. 

  • Декан географічного факультету Ужгородського національного університету Іван Калинич :«Геодезист потрібен і на війні»

     У першу неділю квітня професійне свято традиційно відзначають геологи, геодезисти та картографи. В Ужгородському національному університеті вже 18 років готують фахівців з геодезії. Про  перспективи випускників вишу у післявоєнній відбудові України кореспондент «Урядового кур’єра» розмовляв з деканом географічного факультету УжНУ кандидатом технічних наук Іваном КАЛИНИЧЕМ.

  • Кадрові питання

     Президент України

    звільнив