№45 (7443)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Країна вистояла і рухається вперед

     Минуло три роки діяльності уряду на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Протягом першого року роботи Кабінету Міністрів довелося працювати в умовах пандемії коронавірусу та боротися з його впливом на економіку країни. Не встигла країна економічно оговтатися, як розпочався найжахливіший в історії незалежної держави період — повномасштабна російська агресія проти України, що триває й нині. Війна вплинула абсолютно на всі сфери економічної діяльності, принесла нові гуманітарні проблеми.

  • Павло КУЩ

    Висміяні і принижені

     У токсичній інформаційній війні, яку кремль розпочав проти України задовго до збройного вторгнення і окупації частини території, меми як одиниці поширюваної інформації глузливого чи сатиричного характеру теж стали зброєю. А ось брудні примітивні фейки, які ворожа пропаганда незграбно спрямовує проти нас, несподівано отримали ефект бумерангу і били самих авторів, дедалі частіше перетворюючи на посміховисько носіїв безглуздої брехні, вигадок та дезінформації.     

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    «Не вмирає душа наша…»

     «Короваю, наш раю, я тебе вбираю», — примовляють учасники народного аматорського фольклорного ансамблю «Берегиня» з поліського села Городець за святковим дійством. І прикрашають коровай у присутності захоплених глядачів шишками, барвінком, трепетухою. Благословляють цим весільним хлібом молодого Сашка. А фольклорний гурт «Горина» з Рівненського державного гуманітарного університету виряджає в життєву дорогу його наречену Ніну. Ми з вами на поліському весіллі — такому, як було в дідів та прадідів.

  • Микола ШОТ

    Війна очима тернопільських митців

     Незвичну не лише у творчому сенсі, а й щодо організації. Адже музейники просто звернулися в соцмережах і на своєму сайті з оголошенням, що запрошують всіх охочих художників узяти участь у збірній виставці, присвяченій «мужності ЗСУ, нескореності мирних українців і силі нашого опору російській агресії». 33 митці відгукнулися та представили 70 робіт.
    Самобутність цієї експозиції в тому, що твори про війну написано в історичний час, коли Україна йде вогненними фронтовими дорогами до перемоги над рашизмом. 

  • Роман КИРЕЙ

    Недремне око сільського шерифа

     Орієнтуватися на потреби населення, підтримувати постійний контакт із місцевими жителями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми людей та запобігати скоєнню правопорушень — таке завдання стоїть перед кожним поліцейським, який працює в ОТГ. Реалізовуючи проєкт «Поліцейський офіцер громади», що його вже кілька років упроваджують Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України, на Черкащині відкривають нові поліцейські станції для безпеки громад. 

  • Кадрові питання

     Президент України

    звільнив
    призначив