№46 (7444)

  • Україна виконала всі рекомендації для переговорів про вступ в ЄС

     Процесу призначення директора НАБУ передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, що складалась і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів, повідомив після засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.«Тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які визначені для отримання статусу кандидата. Це демонструє нашу цілеспрямованість уже цього року перейти до початку переговорів про вступ»,  — констатував керівник уряду. За його словами, із призначенням директора НАБУ Україна має повністю сформовану та незалежну антикорупційну інфраструктуру.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Як покарати кремлівську верхівку за війну

     Наприкінці минулого тижня у Львові на конференцію United for Justice — «Об’єднані заради справедливості» зібралися політики, судді, прокурори, адвокати і правозахисники, щоб обговорити правові шляхи притягнення до відповідальності вищого керівництва росії за злочин агресії проти України. Конференцію United for Justice відкрив Президент України Володимир Зеленський.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Країна має стати ще міцнішою

     «Україна пройшла надскладний рік війни. Збережено функціональність держави. Наявність українського прапора означає наявність нормального життя. І коли визволяємо від ворога нашу землю, всі й усюди це усвідомлюють, не лише в Україні. Держава повертає людям усе необхідне для життя: транспорт, зв’язок, соцвиплати, медобслуговування, постачання електрики, води, а також відновлює інфраструктуру. Тисячі різних об’єктів, пошкоджених або зруйнованих ущент окупантами, відновлено, — під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад наголосив Президент Володимир Зеленський, додавши, що цього досягнуто спільними зусиллями. — Попри тисячі російських атак ми всі разом забезпечуємо незламність країни. Незламність для перемоги. Наші громадяни і світ бачать, що Україна — потужна держава, яка вміє захищати життя».

  • Олег ГРОМОВ

    Шкода, завдана війною

    Жорстока кровопролитна російсько-українська війна не лише забирає людські життя та руйнує наші міста і села, а й дуже шкодить довкіллю, особливо природно-заповідним об’єктам. «Урядовий кур’єр» намагався дослідити, якого лиха накоїли російські окупанти і що доведеться робити після нашої перемоги, щоб відновити унікальну природу, сплюндровану варварами ХХІ сторіччя.

  • Голова Ясінянської громади на Закарпатті Андрій Делятинчук: «На високогір’ї вівчарство — стратегічна галузь»

     Про стан справ у вівчарстві, на яке роблять ставку в гірських місцевостях карпатського регіону, «Урядовий кур’єр» писав неодноразово. Ішлося і про індивідуальні та фермерські господарства, і про особливості утримання тварин на високогір’ї, і про виробництво сиру та інших продуктів.
    Сьогодні думками про розвиток цієї галузі на прикладі очолюваної громади і про те, що залежить від держави, ділиться голова територіальної громади з центром у селищі Ясіня на Закарпатті Андрій ДЕЛЯТИНЧУК.