№47 (7445)

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    900 квартир для переселенців

     Довго запрягали, проте вже найближчим часом таки розпочнуть будувати житло для внутрішньо переміщених осіб. Полтавська обласна військова адміністрація планує розпочати за кілька тижнів. За умови, що громаді нададуть необхідне фінансування. Вартість проєкту попередньо оцінили в 2,4 мільярда гривень.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Викрадені українські діти: знайти і повернути рідним

     Лише за офіційними даними української влади, росіяни силоміць вивезли до рф 16 221 дитину. Імена та прізвища цих дітей відомі, а дані про їхню депортацію верифікувала українська влада. Проте за даними неурядових міжнародних організацій, ця цифра може бути значно більшою. Викрадення росіянами українських дітей — свідчення геноциду. Про це йшлося під час засідання підкомітету Європарламенту з прав людини «Порушення міжнародного права і прав українських дітей, примусово депортованих чи утримуваних у росії».

  • Союзницькі відносини зміцнюються

     Із перших днів повномасштабної російської агресії Німеччина всебічно підтримує Україну. За таку підтримку Німеччини та німецького суспільства Президент України Володимир Зеленський подякував лідерам Соціал-демократичної партії Німеччини, які відвідали Київ.

  • Військовослужбовець, оборонець Маріуполя Михайло Діанов: «Національна сутність має проявлятися у вчинках, а не в записах у паспорті»

     Сержант 36 окремої бригади морської піхоти Збройних сил України, лицар ордена «За мужність» ІІ і ІІІ ступенів, почесний громадянин Тернополя Михайло ДІАНОВ не потребує особливих представлень. Його фото з підземелля Азовсталі, що засвідчувало незламність її оборонців, їхню тверду віру в нашу перемогу, облетіло світові медіа. Він став символом українського опору загарбникам. Мільйони українців пройнялися до нього вдячністю, повагою та любов’ю. До честі морпіха, він цінує це, відповідає людям доброзичливістю, відкритістю, доступністю. Скажімо, відповідає на незнайомі номери телефонів сам, без посередників, і погоджується на інтерв’ю без посилань на зайнятість і відмовок.

  • Павло КУЩ

    Клаптик незламності

     Авторка цих рядків Світлана Фоменко народилася в селі Вільне Волноваського району на Донеччині. Після початку повномасштабного вторгнення вона стала вимушеною переселенкою. І поряд з іншими земляками із вже дев’ять років прифронтової області дбає про «свій клаптик»: робить внесок в оборону та захист України від загарбників.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Щоб війна не обпалила знання

    До початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Лілія Юрченко викладала біологію у загальноосвітній школі Зноб-Новгородської ОТГ Шосткинського району на Сумщині за півтора десятка кілометрів від російсько-українського кордону. Як каже, не думала, що із часом доведеться залишити рідні місця, педагогічний колектив і разом із сином-п’ятикласником Нестором шукати притулку в Сумах.

  • Інформаційний лист № 2/2023: Закон України від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг»

     Цей інформаційний лист присвячено окремим змінам положень Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» (далі – Закон № 2888), зокрема в частині обліку електронних гаманців та рахунків відкритих платникам податків небанківськими надавачами платіжних послуг, сплати податків електронними грошима та використання інших платіжних операцій, що запроваджені Законом України від 30 червня 2021 року № 1591-IX «Про платіжні послуги» (далі – Закон № 1591).