№76 (7474)

  • Безпрецедентна підтримка Сполучених Штатів

     Сполучені Штати залишаються надійним партнером України у фінансовій підтримці, відновленні та санкційній політиці щодо держави-агресора. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на спільному брифінгу з міністром фінансів США Джанет Єллен, який відбувся за підсумками зустрічі в межах робочої поїздки української делегації до Вашингтона.

  • Індекс споживчих цін у березні 2023 року

      За повідомленням Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у березні 2023 року щодо лютого становив 101,5%, за період січень–березень 2023 року – 103,0%. За період січень 1998 року – березень 2023 року – 2049,3%.

  • Микола ШОТ

    Франчата про тата та великодні свята

     Великдень і час, коли ворог прийшов в Україну з війною, світло Воскресіння Христового й темрява московитського зла... Це відлунювало й у житті славетного Івана Франка. Великдень в родині письменника завжди святкували з благоговінням, дотримуючись давніх народних традицій. Коли вибухнула Перша світова війна й російські солдатушки полізли саранчею на нашу землю, сини Івана Франка пішли на фронт: Петро добровольцем став у лави Легіону Українських Січових Стрільців, Тараса призвали в австрійське військо, потім він був в Українській Галицькій армії, а донька Анна — сестрою милосердя.

  • Павло КУЩ

    Коли москаль каже «сухо», то вже аж по вуха

     Ретуш і блиск «другої у світі армії» на парадах зіграв з керівниками мілітаризованої держави-агресора злий жарт. Вислів «аналоговнєт» про надсучасну зброю, якою із кремля довго погрожували всьому світу, вже став мемом. А втративши за рік після початку повномасштабного вторгнення в Україну відносно сучасні зразки зброї, в рф почали знімати із тривалого зберігання раритетну техніку. Наприклад, у березні рашисти повезли на фронт давно застарілі танки Т-54, які приймали на озброєння ще 1947 року.