№79 (7477)

  • Роман КИРЕЙ

    Місія: врахувати можливості й потреби кожного

     «Знаєш, — сказала Оксана, — а всі дороги ведуть зовсім не в Рим». — «А куди ж?» — запитав Влад. «Звісно, у Беркозівку».
    Ця жартівлива розмова пригадалася Оксані пізніше, коли вже трохи облаштувалися в селі неподалік Канева. А воно одразу розвіяло всі сумніви молодого подружжя, яке щойно полишило місто Дніпро і вирішило спробувати почати нове життя в затишному мальовничому селі на Черкащині.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    путінський режим повторює злочин сталінських часів

     Викрадення та депортація українських дітей стали тим злочином, який дав підстави Міжнародному кримінальному суду видати ордер на арешт російського президента путіна та «уповноваженої у справах дітей» рф марії львової-бєлової. Злочин проти беззахисної дитини — це найпідліше і найпідступніше, що можна уявити, тому винних у викраденні та незаконному всиновленні дітей з України необхідно покарати. Країни, які не виконають рішення Міжнародного кримінального суду про арешт путіна, мають потрапити під санкції ЄС.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    «Виховай сина патріотом, козаком!»

     На фасаді полтавської школи №20 з’явилася меморіальна дошка колишньому випускникові цього закладу (1997—2008), загиблому під час оборони Маріуполя, заступникові командира окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України, капітанові, Героєві України (посмертно) Віталієві Грицаєнку.

  • Микола ШОТ

    Чи у визнанні сімейний лікар

     «Для мене лікар загальної практики — сімейний лікар означає справжній, адже веде більшу частину лікування, діагностування пацієнтів», — вважає шестикурсниця Тернопільського національного медичного університету імені Івана Горбачевського Соломія Сампара. Вона вирішила, що обере саме цей фах. Проте, ніде правди діти, багато майбутніх випускників українських медичних вишів не бачать себе в такій професійній діяльності. Попри все з початком реформи системи охорони здоров’я в Україні статус сімейного лікаря значно зріс. 

  • Про схвалення Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023—2025 роках

     Розпорядження від 07 квітня 2023 р. № 312-р