№66 (7464)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Добровільні пенсійні внески: це вже працює

     Наприкінці минулого року український парламент дав зелене світло спрощеному механізму добровільної участі громадян у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні. Простіше кажучи, дозволив сплачувати пенсійні страхові внески на свою користь і на рахунки інших людей без паперової тяганини й відвідування держустанов.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Дипломатичне лицемірство на тлі війни

     Якщо досі ситуація, коли країна-агресор залишалася серед постійних членів Ради Безпеки ООН, м’яко кажучи, була суперечливою, то з 1 квітня вона стала нагадувати театр абсурду. Адже органом, покликаним гарантувати мир і стабільність у світі, протягом квітня керуватиме держава, котру очолює військовий злочинець, обвинувачення якому офіційно висунув Міжнародний кримінальний суд. 

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    І під час війни триває оновлення

      На сесії Полтавської міської ради ухвалили програму розвитку житлово-комунального господарства на 2023 рік. Серед інших витрат 10 мільйонів гривень заклали на поточний ремонт ліфтів. Їх мають відремонтувати майже за 40 адресами. У середньому на поточний ремонт одного ліфта витратять трохи більш як 250 тисяч гривень. Капітальний ремонт механізму із заміною кабіни коштує приблизно мільйон гривень. В управлінні ЖКГ повідомили, що цей список неповний і на наступну сесію в нього внесуть ще 14 ліфтів, які потребують поточного ремонту.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    На новому місці — нова робота

    З Ярославом Воробйовим я познайомився, коли готував матеріал про допомогу внутрішньо переселеним особам з Луганщини в Сумській області. І ось днями отримав від нього чергову новину: від благодійного фонду «Восто-SOS» надійшли 70 обігрівачів, 14 тонн паливних брикетів для переселенців. А ще луганка-переселенка Ольга Мірошниченко знайшла роботу — відтепер вона бухгалтер в автошколі «Патріот», яку евакуювали з Сєверодонецька в Суми.

  • Художники подарували зовсім нову Бучу

     «Щиро кажучи, ми трохи боялися їхати в Бучу малювати. Думали, тут навіть у повітрі збереглися надрив, трагедія, біль, а творити з тяжкою темною енергією майже неможливо. Та все сталося навпаки: місто зустріло світлою молоддю, теплом і затишком. Працювалося легко, натхненно», — діляться враженнями художники, які брали участь у пленері BUCHA-2022. Їм не завадив навіть дощик у перший день роботи — митців прихистила Бучанська міська бібліотека.

  • Микола ШОТ

    Любов і заживлення

     Воєнний час негативно впливає на ментальне здоров’я, а значить ми усі потребуємо хоч трохи радощів, аби відволіктися від проблем, стресів і страждань. І такі можливості сьогодні надають актори. Днями Тернопільський академічний драмтеатр ім. Тараса Шевченка запросив на чергову прем’єру. Режисер-постановник, народний артист України Олег Мосійчук звернувся до п’єси «Блез» відомого французького драматурга Клода Маньє, а виставу визначив як l’amurна комедія під назвою «Мадемуазель, негайно одягніться!».