№97 (7495)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Європейська єдність стає суперсилою

     «Важливі візити для перемоги України. Із кожним візитом оборонні й наступальні можливості країни збільшуються, що дає змогу протистояти російській агресії. Зв’язок з Європою міцнішає, а тиск на росію зростає. Наші союзники на боці правди в цій війні. Щодня разом наближаємо мир для всіх українців та європейців. Україна стає міцнішою: зброя, ППО, правильні і вчасні сигнали щодо НАТО.

  • Журналіст, політик, майор ЗСУ Віктор Трегубов: «Такий стрибок, як нині, Україна мала хіба за Ярослава Мудрого»

     Багато прекрасних історій про воїнів ЗСУ починається однаково. 2014 року я прийшов у військкомат і попросився на фронт. Мене не взяли. Я залишив свій номер, нагадував про себе, і мені таки подзвонили.
    Так розпочинали свою війну і прості хлопці, і люди на посадах у найрізноманітніших структурах, і один з найпомітніших журналістів України, релігійний експерт, а ще майор ЗСУ і чи не єдиний у довоєнному житті політик-ліберал, який має богословську освіту, Віктор ТРЕГУБОВ.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Якість ремонту забезпечує сучасна технологія

     У краї вже облаштували понад 50 тисяч квадратних метрів нового покриття, а протягом року планують капітально оновити 26 кілометрів автошляхів. Зокрема ділянки на дорогах Миргород — Велика Багачка — Поділ, Мала Рублівка — Рунівщина, Білопілля — Терни — Липова Долина — Гадяч (від межі області в напрямку Гадяча). Також хочуть полагодити п’ять мостів на автодорозі Чорнухи — Лубни. Про це повідомив перший заступник директора Агентства місцевих доріг Полтавської області Андрій Заїка.

  • «Сірко» розправляє крила на захист нашої землі

     Дрони щодня доводять ефективність у боротьбі проти російських загарбників. Ударні та розвідувальні комплекси допомагають коригувати вогонь артилерії та знищувати ворога. Та поки що ці пристрої закуповують за кордоном. В Україні розробляють багато літальних апаратів для розвідки, але це одиничні експериментальні взірці. До масового виробництва перейти важко. Саме тому розробляючи дрон, харківські науковці поставили перед собою завдання робити його дешевим та масовим і щоб пошкоджений апарат можна було легко замінити. Безпілотний літальний апарат «Сірко» став першим творінням ТОВ «Науково-виробнича компанія Skyassist». 

  • Павло КУЩ

    Не вчать, а калічать

     Так звані юноармійці були серед активних учасників помітно зіжмаканих заходів, проведених 9 травня на тимчасово окупованій території Донеччини. Цьогорічні дійства наприклад у Донецьку чи Маріуполі за масштабом і розмахом поступалися торішнім гучним виявам «побєдобєсія», але зовсім відмовитися від них владні колабораціоністи не наважилися.