№98 (7496)

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Як Десну перейшли батальйони

     Моє останнє до широкомасштабної війни і перше відрядження в регіони вже цього року було в Чернігівську область. Місто-герой України (це звання Президент Володимир Зеленський присвоїв Чернігову на 11-й день великої війни, відзначивши подвиги та масовий героїзм громадян) ніби й не змінилося. Однак засмутив зруйнований готель «Україна» в самісінькому центрі, який 12 березня 2022 року бомбардували росіяни. Так і стоїть, зранений війною.

  • Народний депутат, голова української делегації в ПА НАТО Єгор Чернєв : «Скептиків щодо вступу України до НАТО більше немає»

     Питання євроатлантичної інтеграції України останнім часом стало одним з найбільш обговорюваних у суспільстві. Українська влада прагне пришвидшити цей процес, тому активно працює над адаптацією законодавства та вдосконаленням армії відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу, а також готується до липневого саміту НАТО у Вільнюсі.

  • Олег ГРОМОВ

    Кібербезпека залежить від поінформованості

     Національний банк України 1 травня розпочав Всеукраїнську інформаційну кампанію із платіжної безпеки «ШахрайГудбай», яка стане продовженням першої подібної кампанії, що успішно пройшла 2020 року. Її мета —  поліпшити обізнаність громадян та нагадати їм про головні правила безпеки під час безготівкових розрахунків, особливо в інтернеті. Адже на тлі війни зросла кількість платіжного шахрайства. 

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Розвал росії маємо контролювати

     «Україна стане лідером у розвалі російської імперії». Ця думка стала лейтмотивом презентації.

    Автор дослідження —        постать неординарна. Американський  політолог і експерт, до якого по професійні консультації звертаються Держдеп та Міноборони США, інші поважні інституції, автор 22 книжок, дослідник, науковець, журналіст. І хоч Януш Бугайський народився у Великій Британії, коріння його родини на Рівненщині.

  • І знову там лунають звуки бою…

     Річка Ірпінь протікає поблизу Києва — за 4—5 кілометрів. Вона типова рівнинна. Як кажуть дослідники, виникнення її назви вкрите туманом історії. На її мальовничих берегах із часом засновано поселення Гостомель, Ірпінь, Демидів та інші.
    З огляду на близькість до Києва ця місцевість постійно перебувала у вирі подій, що стосувалися і столиці, і всієї країни. Події 24 лютого 2022 року це підтвердили: коли російські війська сунули з півночі на столицю, саме населення Приірпіння виступило щитом, який стримав навалу. А скільки було таких битв в історії цього краю?