№99 (7497)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Компенсації за руйнування: зроблено вагомий крок

     Європа, як і весь цивілізований світ, нині активно працює, щоб Україна стовідсотково перемогла у війні, яку розв’язала росія, залишивши агресорці нульовий шанс на полі бою. Зброя від союзників посилює українських захисників, санкції послаблюють російських терористів, які принесли нашій державі багато горя і руйнувань. Світ об’єднується і в питанні справедливості для України. Ідеться про створення спеціального міжнародного трибуналу та механізму компенсації за руйнування, спричинені агресією росії проти України. 

  • Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв:т«Ми прагнули б до Криму, навіть якби там була пустеля»

     Мустафа Джемілєв — символ єднання кримськотатарського народу та його повернення на рідну землю. Він присвятив життя боротьбі із системою, за що провів 15 років у місцях позбавлення волі. Після окупації Криму росією Мустафа ДЖЕМІЛЄВ продовжує обстоювати права свого народу. В інтерв’ю Укрінформу він розповідає про те, що допомагало вистояти та зберегти ідентичність під час депортації, про боротьбу кримських татар проти російської окупації й те, яким бачить майбутнє Криму та кримських татар.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Перемогу наближає «Своє»

     У світ вишиваного одягу сумчанка Світлана Волик увійшла стрімко, легко і невимушено. Вона сама за порівняно короткий часовий проміжок створила окремішній світ, позначений особливим орнаментальним шармом і стилем, який відразу ж вказує на талановиту й неповторну авторку. І це попри те, що майстриня не має спеціальної освіти, вчителів-наставників, відомих родичів чи знайомих, які б популяризували її шедеври-витвори.

  • Микола ШОТ

    Народжені у вишиванках — непереможні

     Війна змусила Оксану Муравльову двічі збиратися в дорогу як переселенку. Але громадської діяльності, волонтерських справ вона не полишала. Її торік у грудні серед перших відзначили державною нагородою «Золоте серце» за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху.