№101 (7499)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Уряд надав перші ресурси на «єВідновлення»

    У боротьбі за майбутнє Україна постійно відчуває дієву підтримку партнерів. На цьому у промові перед черговим засіданням уряду акцентував Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
    Він додав, що поточний тиждень ознаменовано історичними рішеннями Ради Європи. Так, на Саміті глав держав та урядів Ради Європи в Рейк’явіку (Ісландія) за участі української урядової делегації зроблено перший крок у створенні міжнародного компенсаційного механізму: підписано угоду про створення міжнародного Реєстру збитків України, завданих російською агресією.

  • Павло КУЩ

    Ще й не починали

     Привид контрнаступу ЗСУ, в очікуванні якого тремтять рашисти, вештається між териконами Донбасу, жахаючи їх дедалі дужче. Де й поділися недавні хвальковиті заяви «визволителів» про темпи стрімкого загарбання всієї території краю. Тепер вони пошепки і вголос більше переймаються темою швидкості свого організованого відступу чи й загалом панічної втечі з раніше зайнятих позицій. Адже навіть певна активізація українських захисників на донецькому напрямку спричинила вереск і ґвалт в інформаційному просторі по той бік лінії фронту.

  • В.о генерального директора — художнього керівника Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім. Григорія Верьовки Ігор Курилів: «Залюбки їздимо з концертами до наших захисників, беремо участь у доброчинстві»

     Нинішній рік для Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки ювілейний. 80 років тому, коли гриміла Друга світова війна, його заснували. І нині кругла дата уславленого колективу випала на воєнний час, коли московити повномасштабно вторглися в Україну. Хор зайняв передові позиції на культурному фронті. Українські пісню, танець, музику він доносить слухачам, глядачам не лише в рідній країні, а й за кордоном. Концертними майданчиками для самобутнього колективу стають великі сцени палаців культури чи театрів і лісові галявини, на яких виступає перед нашими захисниками. 

  • Іван Хоменко: не знищена поезія

     Нині 85-ті роковини Великого терору — масових політичних репресій 1937—1938 років. І стало традицією, що в День пам’яті жертв політичних репресій Центральний державний архів громадських об’єднань та україніки, який зберігає архівні кримінальні справи громадян, репресованих органами ДПУ — НКВС — КДБ у 1918—1950-х роках у місті Києві та Київській області, презентує цікаві документи, що розповідають про долі тих, кого стосувалися ті страшні події.