№102 (7500)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Країна готується до опалювального сезону

    У країні триває підготовка до осінньо-зимового періоду 2023—2024 років. Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося перше засідання Антикризового енергетичного штабу, члени якого ознайомилися з інформацією про стан підготовки до наступного опалювального сезону підприємств паливно-енергетичного комплексу, енергогенеруючих компаній та житлово-комунального господарства.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    «Петріоти» в руках українців показали силу демократії

    Головною подією саміту G7, який минулими вихідними приймала Японія у місті Хіросіма, стала участь у ньому Президента України Володимира Зеленського. Виступаючи на робочій сесії саміту «Назустріч мирному, стабільному і процвітаючому світу» за участю лідерів країн Групи семи, України та партнерів, Володимир Зеленський висловив сподівання, що саміт української формули миру міг би пройти в липні, коли від початку повномасштабної війни мине 500 днів. 

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Віддати частину себе, щоб жили інші

    У МОЗ України повідомили про одужання жителя Дніпропетровської області, який мав важку хворобу — у хлопця була апластична анемія у важкій формі (кістковий мозок людини перестає виробляти достатню кількість клітин крові). Лікарям Охматдиту вдалося його врятувати завдяки генетичному близнюкові з Українського реєстру донорів кісткового мозку. Як сказала мама того хлопця, на їхнє щастя, якась чужа людина підійшла як донор і дала єдиний шанс її синові на життя. Вона зазначила: «Що більше буде українців у реєстрі, то швидше знаходитимуться донори для наших діток». 

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Представник делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Світлана Богатирчук-Кривко: «Європа оцінила наш незламний дух, а дипломатом став кожен українець, який там перебуває»

    «Нам кажуть: віддайте частину території, і війна закінчиться. А ви, кожен у своїй країні, яку частину території готові віддати: Ельзас? Чи Тоскану? Чи, може, Сілезію? Адже це як відрізати палець на власній руці. Зрозумійте: агресор не заспокоїться, російська федерація — терорист, убивця, країна, якій немає місця в цивілізованому світі», — ці слова пролунали із трибуни сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи у Страсбурзі наприкінці березня. І це лише одна цитата із пристрасного виступу представниці делегації України в конгресі рівнянки Світлани БОГАТИРЧУК-КРИВКО. 

  • Олег ГРОМОВ

    Що потрібно знати боржникам

    Закон України 3048-ІХ, який корегує процес примусового виконання судових рішень, набрав чинності 6 травня 2023 року. Майже відразу з’явилися коментарі, мовляв, представники банків тепер мають право на арешт рахунків фізичних та юридичних осіб. 


  • Василь БЕДЗІР

    Львів долає сміттєву кризу

    Місто Лева разом з агломерацією налічує понад мільйон жителів. Щоб розв’язати нагальне питання підтримання чистоти, тут швидкими темпами будують механіко-біологічний комплекс із переробки та перевантаження твердих побутових відходів. Про це, а також про те, як загоюють рани, що залишило на землі сумної пам’яті грибовицьке сміттєзвалище, розповідає «Урядовий кур’єр».