№106 (7504)

  • Відділ новин «Урядового кур’єра»

    Система МСЕК буде швидкою, інклюзивною та прозорою

     

    Під час чергового засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вступному слові нагадав, що напередодні Європейська рада ще на один рік пролонгувала економічний безвіз. Це означає, що українські підприємці й надалі  експортуватимуть свої товари до ЄС без мит, квот і тарифів. Так закладаємо міцний економічний фундамент нашої єдності.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Найефективніший захист неба гарантує ППО

    Загалом країни-учасниці формату «Рамштайн» передбачили близько 65 мільярдів доларів військової допомоги Україні для посилення бойових спроможностей ЗСУ в реальному часі й довгостроковій перспективі. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін у вступній промові на 12-й зустрічі у форматі «Рамштайн». 

  • Оксана КЛИМОНЧУК, Стратком ЗСУ

    Генерал США Девід Болдуїн: «Українські пілоти вчаться швидко: F-16 — це просто ще один тип літака, а не якась магія»

    Із 1982-го, впродовж більш як 40 років, генерал-майор Девід БОЛДУЇН носив однострій армії Сполучених Штатів. Він командував формуваннями на всіх рівнях, служив у Кувейті й Афганістані, а з 2011-го по 2022 рік був генерал-ад’ютантом Національної гвардії Каліфорнії — найбільших та найфункціональніших сил Національної гвардії США із чисельністю 23 000 осіб. Пан генерал, перебуваючи з візитом в Україні, відповів на запитання Страткому ЗСУ.

  • Олег ГРОМОВ

    Три сценарії для бензину та дизелю

     Закон, яким було скасовано акциз на пальне та знижено ставку ПДВ з 20 до 7%, набув чинності 18 березня 2022 року. Проте 21 вересня 2022-го Верховна Рада у другому читанні проголосувала законопроєкт №7668-д, згідно з яким було відновлено акцизні податки (100 євро за 1000 л для бензину та дизпального і 52 євро за 1000 літрів для автогазу). 

  • Борис БРЕСЛАВЕЦЬ

    Харківські ветеринари провели унікальну операцію

    Війна спричинила страждання не тільки людям, а й тваринам. Багато їх залишилося без домівок та господарів під обстрілами. У перші місяці повномасштабного вторгнення на вулицях Харкова можна було побачити чимало безпритульних собак та кішок, серед яких породисті. Окремі втекли якнайдалі від гучних обстрілів та загубилися, інших залишали напризволяще самі господарі, тікаючи від війни. Тепер у місті ситуація з безпритульними тваринами налагоджується, адже знайшлися добрі люди, які взялися піклуватися про них, давши їм та собі нове життя. 

  • Василь БЕДЗІР

    Вода Тиси стане чистішою

    У січні в Хусті на Закарпатті в одному з густонаселених мікрорайонів встановили модуль для очищення стоків і провели пробний запуск. Досі система працювала в тестовому режимі. Її потужність дає змогу забезпечувати водовідведення 2 тисячам домівок. Так запроваджено автономну технологію швидкого й економного очищення стічних вод без потреби підключення до централізованої мережі водовідведення. Такі підсумки співпраці із французькими партнерами.