№88 (7486)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Рух до ЄС: не лише амбіції, а й конкретні кроки

     Наша держава продовжує успішну секторальну інтеграцію в Європейський Союз. На цьому у вступному слові перед черговим засіданням уряду акцентував Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він наголосив, що рух України до Євросоюзу — це не лише амбіції, а й конкретні результати.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Бронежилети і каски для газовиків

     Ще донедавна сім’я жителя Білопілля на Сумщині Леоніда Коберника мала добротне обійстя з будинком, літньою кухнею, гаражем. Однак однієї з недавніх березневих ночей ворожа авіабомба, випущена і керована рашистами, впала у приватному секторі міста на подвір’я господаря.
    Як пригадує Леонід, це трапилося глибокої ночі, коли всі відпочивали. 

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Полтавський краєзнавчий осучаснюється

     У парку Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського вперше зацвіла гібридна магнолія Суланжа, яку подарували закладу студенти місцевого аграрного університету. І хоч на молодому деревці всього дві квітки, вони надзвичайно чарівні — рожево-білі, немов порцелянові. Так ніжно улюблені квіти охарактеризувала старша наукова співробітниця Олена Халимон. Вона поділилася планами найближчого часу: тут продовжать ремонт на першому поверсі музейної будівлі, який розпочали ще до війни. 

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Кожна людина — на вагу золота

     Чи не головний виклик війни для Рівненщини — зберегти баланс інтересів арміїй тилу. І тут кожна людина — на вагу золота.Про це дедалі частіше заявляють і влада, й бізнес, і профспілки. Нещодавно на засіданні тристоронньої соціально-економічної ради обговорили, чи завжди так виходить, чи все роблять для того, щоб люди в тиловому регіоні почувалися соціально захищеними.

  • Роман КИРЕЙ

    Щоб зберегти життя

     Повітряних тривог поменшало, та почастішали обстріли російськими загарбниками саме житлових будинків та об’єктів мирної інфраструктури. Зберегти життя може якраз перебування в укритті під час небезпеки. На Черкащині триває робота з переобладнання, підготовки, а іноді й будівництва з нуля таких сховищ.