№107 (7505)

  • Олег ГРОМОВ

    Без імпорту газу можемо обійтися

     Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль неодноразово наголошував, що наша держава має неабиякий потенціал для забезпечення себе власними енергоресурсами, зокрема природним газом, і влада має зробити все належне, щоб навіть в умовах війни збільшити видобуток блакитного палива.
    «Урядовий кур’єр» узявся проаналізувати, наскільки швидко Україна здатна це зробити, з огляду на те, що більшість родовищ та свердловин — або поблизу лінії фронту, або на тимчасово окупованих територіях.

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Парадний марш не вдався

     Початок широкомасштабної війни з росією українське прикордоння зустріло по-різному. За словами колишнього голови Сумської ОДА Дмитра Живицького, першою лінією оборони Сумщини стали студенти та місцеві жителі, які вийшли на вулиці своїх населених пунктів зі зброєю (в кого була), арматурою, ломами, «коктейлями молотова», що виробляли в гаражах та на СТО. Люди віддавали фронту все, навіть знімали вдома штори з вікон, щоб використати їх для виробництва народних гранат. «На той момент, — заявив одному з видань Дмитро Живицький, — ми не думали про окупацію. Нам треба було зупинити наступ ворога в його русі на Київ».

  • Кадрові питання

    Президент України
    призначив

  • «Маємо полегшувати людям тягар війни»

     Людмилу Сворень в її рідному Виноградові на Закарпатті до минулого року більше знали як керівницю громадської організації «Я чую з кохлеар». Таку назва має імплантат, який допомагає повернути людям втрачений слух. Та 24 лютого 2022-го її життєві пріоритети, як і більшості українців, докорінно змінилися. Вона стала волонтеркою.

  • Микола ПЕТРУШЕНКО

    «Над Многою й Удаєм козацької сурми клич»

    Подивись у минуле, щоб визначитись із майбутнім. Саме до цього спонукає щойно видана в Лубнах на Полтавщині книжка директора Чорнухинської публічної бібліотеки заслуженого працівника культури України Миколи Булди «Над Многою й Удаєм козацької сурми клич».

  • Про присвоєння Патюку С. С. третього рангу державного службовця

     Розпорядження від 26 травня 2023 р. № 460-р