№108 (7506)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    «єВідновлення»: стартує другий етап програми

     «Травень став місяцем справжнього терору проти українських міст і насамперед Києва. Наші найкращі у світі сили протиповітряної оборони знову відбили атаку, знову врятували сотні життів. Це неймовірна робота. Дякуємо. Водночас українські Сили безпеки та оборони на передовій знищують ворога та готуються до визволення наших територій. Ми вистоїмо та переможемо. Усе відбудуємо та відновимо», — заявив очільник уряду.

  • Африка готова до нашого повернення

     Українсько-африканський ренесанс відкриває нові політичні та економічні можливості для нашої держави, а африканські партнери готові до втілення спільних взаємовигідних проєктів у різних галузях — від освіти до цифровізації. На цьому акцентував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, підсумовуючи своє друге турне країнами Африки, повідомляє МЗС.

  • Начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко: «Після деокупації певних населених пунктів не залишиться на карті»

     На офіційному сайті Запорізької обласної військової адміністрації про нового керманича нашої складної з військової точки зору області є зовсім невеликий біографічний витяг. Зокрема зазначено, що Юрій МАЛАШКО народився 16 лютого 1975 року, закінчив Київський інститут військово-повітряних сил, тривалий час служив у Службі безпеки України, був першим заступником керівника військово-цивільної адміністрації в місті Мар’їнка та селі Побєда на Донеччині, очільником військово-цивільної адміністрації міста Красногорівка Донецької області. Із 9 лютого 2023 року начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

  • На Харківщині триває гуманітарне розмінування

     За цей час було обстежено 20 км ділянок автодоріг, 1,3 км газопроводів, 900 м водопроводів, 3,8 км залізничних колій та 60 об’єктів. Загалом упродовж тижня підрозділи вибухотехніків 402 рази залучали до роботи. Про це повідомляє Харківська обласна військова адміністрація.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    І хліб, і до хліба

     Землі фермерського господарства «Шафорост», заснованого в середині 1990-х років, лежать на околицях села Річки колишнього Білопільського району неподалік українсько-російського кордону. Якщо раніше таке сусідство не завдавало особливих проблем, то нині зовсім інша річ: ракетні чи артилерійські обстріли з боку росіян стали ледь не звичними, а це дуже  ускладнює роботу селян. 

  • Микола ШОТ

    «Розумний город» зацікавлює школярів підприємництвом

     Уже четвертий рік агрокомпанія «Контінентал Фармерз Груп» утілює соціальну ініціативу «Розумний город» для учнівської молоді з вирощування сільськогосподарських культур і лікарських рослин. Загалом у проєкті цього року беруть участь 150 хлопців і дівчат. Добру справу розширили географічно, але сконцентрували у 12—15 локаціях. Понад десяток таких опорних пунктів сформували на Тернопіллі, по одному — в селах Жовтанці на Львівщині та Солобківці на Хмельниччині. Уперше вирішили залучити до цієї корисної й доброї справи міських школярів, які вирощували б і самі продавали мікрозелень.