№89 (7487)

  • Василь БЕДЗІР

    Перечинські вітротурбіни

     До невеликого закарпатського міста Перечин із Краматорська перемістило виробничі потужності одне з найсучасніших підприємств країни — з виробництва вітротурбін. Про його перспективи на новому місці та нові можливості для розвитку Закарпаття розповідає кореспондент «Урядового кур’єра».

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Брюссель призупинив імпорт чотирьох видів зернових

     Європейська комісія вирішила вжити виняткових тимчасових заходів щодо імпорту чотирьох сільськогосподарських продуктів з України: пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Імпорт цих товарів заборонено із 2 травня по 5 червня 2023 року. Проте транзит агропромислової продукції через ці країни до інших держав Євросоюзу або за кордони ЄС може тривати.

  • Павло КУЩ

    Триває оборона від кремлівського дракона

     «Захист» цивільного населення Донбасу, про що на весь світ багато й довго цинічно брехав і бреше досі біснуватий кремлівський фюрер, триває. Інша річ, що «визволити», тобто відірвати від України і повністю загарбати цей край рашистам не вдалося ні 2014 року, ні після початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022-го. Геополітичне нікчемне ніхто, роздратоване невдачами «другої у світі армії», відтоді, дуже часто тупаючи «аналоговнєт» черевиками на височенних підборах, було змушене аж 17 разів звільняти своїх невдах-воєначальників, для яких навіть невеличкі міста Донеччини та Луганщини виявилися неприступними.

  • Роман КИРЕЙ

    «Лісник» виходить на зв’язок

     Війна відірвала його від звичних щоденних справ, улюбленої роботи. Усі захоплення Олександра Гуляєва, майстра лісу Ліплявського лісництва на Черкащині, пов’язані із природою. Це риболовля, полювання, охорона й захист лісу. І роботу свою вважає улюбленим заняттям, бо майже весь час до війни проводив серед природи. Знає в лісі кожну стежину. Контроль за правильністю лісокористування, охороною і захистом зелених насаджень на закріплених лісогосподарських дільницях — обов’язки майстра.

  • Олександр КРЮЧКОВ

    «Пошук нового себе — це вже реабілітація»

     Майже 60% усіх поранень і травм, яких зазнали українські воїни в зоні АТО/ООС та під час широкомасштабної війни, становлять поранення кінцівок. Однак точну цифру тих, хто втратив на російсько-українській війні руки чи ноги, вам не назве ніхто. В інтернеті я знайшов лише торішні дані: у червні 2022-го, наприклад, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що протезування та реабілітації через втрату кінцівок потребують понад 500 бійців.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Запрограмовані на перемогу

     Днями голови Гощанської територіальної громади на Рівненщині Микола Панчук та Білокуракинської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганщини Віталій Антоненко підписали меморандум про співпрацю. І хоч територія Білокуракинської громади ще окупована, це не заважає розвивати контакти, започатковані задовго до повномасштабного вторгнення окупантів.

  • Про присвоєння Найєму Мустафі-Масі третього рангу державного службовця

    Розпорядження від 02 травня 2023 р. № 398-р