№90 (7488)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    За агресію має бути покарання

     «Немає миру без справедливості для України». Таку назву має промова, з якою Президент України Володимир Зеленський виступив під час офіційного візиту до Королівства Нідерланди. Звертаючись до представників громадськості, політичних і експертних кіл Нідерландів, суддівської спільноти та міжнародних інституцій, розміщених у Гаазі, глава Української держави насамперед акцентував на тому, що всім цивілізованим людям хочеться побачити в Гаазі іншого володимира, який заслуговує, щоб саме тут, у столиці міжнародного права, прозвучав вирок щодо його злочинних дій.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Україна має стати 33-м членом НАТО

     Держави Північної Європи підтримують Україну в її прагненні стати членом Євросоюзу та НАТО. Про це заявили Президент Фінляндії Саулі Нііністьо, Прем’єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір, Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, Прем’єр-міністр Швеції  Ульф Крістерссон та Президент Володимир Зеленський  у підсумковій декларації саміту Північна Європа — Україна, який відбувся у Гельсінкі. Глава Української держави особисто прибув у столицю Фінляндії для участі в саміті.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Гарбузові гектари працюють інтенсивніше

    Ще років із 10—15 тому на Сумщині гарбузи займали хоч і не останні, однак і не передові позиції в наборі сільськогосподарських культур, вирощуваних на місцевих ланах. Однак цей овочевий родич поступово почав набирати популярності й аграрного авторитету після того, як 2018-го кілька прихильників цієї культури створили ТОВ «Млин-2018», обравши гарбузову спеціалізацію. Цьому передувала копітка робота ентузіастів-аграріїв, які не лише провели відповідні аналітичні розрахунки, а й заручилися підтримкою партнерів однієї з європейських країн, де цей овоч культивують давно й успішно. 

  • Олег ГРОМОВ

    Нових робочих місць побільшає

     У квітні Кабінет Міністрів затвердив порядки надання компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за створення нових робочих місць та за прийом на роботу офіційно зареєстрованих безробітних. Постанова передбачає виплату компенсації в розмірі 50% фактичних витрат сплаченого єдиного соціального внеску (ЄСВ) за працевлаштовану особу на нове робоче місце. «Урядовий кур’єр» докладно аналізує, про що йдеться.

  • Василь БЕДЗІР

    Теплолюбний гість оселився на Закарпатті

     Ужгородець Віталій Ганич має два дипломи: вчителя математики і землевпорядника. Працював і за першою, і за другою спеціальностями, певний час був геодезистом. І кожна з цих ділянок роботи допомогла в тому, щоб нинів іншій галузі діяльності він зміг стати успішним менеджером. Нині 41-річний Віталій очолює велике підприємство — СТОВ «Континент».

  • Наповнені фантазією та копіткою працею

     Центр дитячої та юнацької творчості в Підволочиській громаді на Тернопільщині ще п’ять років тому вирішили розширити, додавши до художньо-естетичного напряму технічний. Завдяки допомозі від Програми USAID DOBRE тут вдалося створити цікаву студію робототехніки. Згодом на сучасному обладнанні учні спробували виготовляти сувеніри. Нині створюють унікальні вироби, виторг спрямовують на доброчинність.