№117 (7515)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Союзники всебічно підтримують Україну

     Канада принципово підтримує нашу державу та людей у великій боротьбі за свободу. За це Президент України Володимир Зеленський подякував Прем’єр-міністрові Канади Джастіну Трюдо, який відвідав Київ.
    Лідери держав детально обговорили ситуацію на полі бою, потреби українських захисників в артилерії та бронетехніці, стан справ у південних районах України, які постраждали від російського екоциду внаслідок підриву дамби на Каховській гідроелектростанції.

  • Індекс споживчих цін у травні 2023 року

      За повідомленням Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у травні 2023 року щодо квітня становив 100,5%, за період січень–травень 2023 року – 103,8%. За період січень 1998 року – травень 2023 року – 2063,7%.

  • Олег ГРОМОВ

    Ринок фінансових технологій готується до змін

     Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» набув чинності 1 квітня цього  року. Ним зокрема внесено зміни до Закону «Про платіжні послуги». Введено такі поняття: «небанківський надавач платіжних послуг», «електронний гаманець в емітента електронних грошей», «платіжні інструкції» та інші.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Вік живи — вік учись

     У житті неможливо все передбачити і запрограмувати, інколи трапляються повороти, до яких не готовий. Як наголошує директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, це стосується роботи, яку можна не тільки знайти, а й втратити. А сучасний ринок праці доволі жорсткий і прагматичний. Однак і в таких ситуаціях є рятівний круг. Свого часу уряд запровадив програму видачі ваучерів на навчання, завдяки яким безробітні й певні категорії громадян можуть здобути нову професію чи спеціальність, підвищити кваліфікацію, скоригувати власну освіту і знайти на ринку праці собі місце.

  • Роман КИРЕЙ

    Хліб на Черкащині буде

     Посівна на Черкащині завершилася, а вже наприкінці червня — на початку липня планують розпочати жнива. Цьогоріч, крім випробувань, пов’язаних з війною, аграріям довелося долати й наслідки водопілля. Частина земель були довго затопленими, тож фермери не могли вчасно розпочати роботи в полі.

  • Василь БЕДЗІР

    У гірській Гуті кататимуть на гуцуликах

     Чи не кожен мріє позмагатися навперейми з вітром верхи на коні. Для Варвари та Михайла Янців, котрі з дитинства марили кіньми, ця мрія не просто стала реальністю: вони заснували й стали щасливими власниками конеферми. Дізнаємося, як вони йшли до цього і чого хочуть досягти.

  • Особливості визначення податкових (звітних) періодів для платників податку на прибуток підприємств, які є виробниками сільськогосподарської продукції (інформаційний лист Державної податкової служби № 3/2023)

     У цьому інформаційному листі розглянуто особливості визначення податкових (звітних) періодів для податку на прибуток підприємств платниками такого податку, які є виробниками сільськогосподарської продукції, у разі переходу на загальну систему оподаткування або змін у застосуванні таких податкових (звітних) періодів в окремих випадках зазначеними платниками. Цей лист має інформаційний характер та не є індивідуальною податковою консультацією, оскільки не базується на особливостях фактичних обставин операцій конкретного платника податку.

  • Кадрові питання

     Президент України

    звільнив

    призначив