№118 (7516)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Уряд працює злагоджено та оперативно

     Учора промову перед черговим засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розпочав зі слів співчуття рідним та близьким загиблих внаслідок ракетного удару російських агресорів по Кривому Рогу. Окупанти влучили в житловий будинок. Серед постраждалих жінки і діти. Багато поранених було ушпиталено. До численних жертв призвело й руйнування  приватного підприємства у Кривому Розі. 14 червня в місті оголошено днем жалоби.

  • Гендиректор КП «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І. Мечникова» Сергій Риженко: «У нас є дві-три доби на стабілізацію бійців, яких було поранено на полі бою»

     Із доктором медичних наук, професором, заслуженим лікарем України та керівником обласної лікарні ім. І. Мечникова зустрічаємося на його робочому місці. За кілька годин до цього інтерв’ю в лікарню привезли майже 70 поранених військових. Але о 8:30 у закладі немає жодного натяку на те, що ніч була надважка. Кожен працівник спокійно робить свою справу.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    І співала, й готувала, і ярмаркувала

     На участь у програмі FLEX, що працює під егідою Держдепу США, рівнянка Зоряна Бакалець подалася на початку навчання в 10 класі Рівненського ліцею №15. Уже в грудні 2021-го успішно пройшла всі три відбіркові тури. Дівчина розуміла, що попереду щонайменше п’ять місяців очікування, бо із 7 тисяч претендентів з України комісія мала відібрати лише 50 учасників.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Волонтери — велика сила

     Вадиму Лаврику 38 років. Народився в давньому місті Ромни на Сумщині, здобув вищу будівельну освіту і все життя пов’язав з рідним районним центром, де працює за фахом. А ще активно долучився до діяльності місцевого добробату, що організували торік у травні як волонтерський осередок з відбудови краю, який зруйнували російські окупанти. 

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Безплатний проїзд: за і проти

     Уже понад рік як у Харкові відновили роботу громадського транспорту і він безплатно перевозить пасажирів. Тролейбуси, трамваї  та комунальні автобуси працюють на звичних маршрутах, хоч наземного транспорту помітно поменшало і збільшилися інтервали його руху. Харківський метрополітен не тільки працює, а й рятує містян під час численних обстрілів.