№119 (7517)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Євродепутати закликають розробити шлях України до членства в НАТО

     Євродепутати шоковані підривом дамби Каховської ГЕС і не мають жодних сумнівів із приводу того, хто саме скоїв цей масштабний злочин. Про це говорили члени Європарламенту під час об’єднаних дебатів, присвячених гуманітарним та екологічним наслідкам руйнування дамби та підтримці України на шляху до НАТО, що пройшли в межах пленарного засідання у Страсбурзі.

  • Павло КУЩ

    Час розплати настане!

     Масштабний злочин божевільного кремлівського диктатора на підтопленій Херсонщині проти України та всього людства виконав ще й певне пропагандистське завдання. Моторошні наслідки підриву рашистськими терористами Каховської ГЕС геть затьмарили не бажані для москви події на лінії фронту на донецькому та запорізькому напрямках.

  • Роман КИРЕЙ

    Кохання, випробуване війною

     Війна майже не залишає нам можливостей і нагод налагодити особисте життя. Здається, ось-ось закінчиться ця страшна робота на шляху до перемоги, виженемо ненависного ворога — і тоді можна буде й про щось давно вимріяне подумати. Однак відкладати на потім те, що має статися вже сьогодні, не завжди виходить. Так було в Богдана з Інною. Товаришували, дружили довго, кілька років. А як пішов Богдан на фронт, розлуку терпіти стало несила. Телефонні дзвінки тільки додавали болю.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Назавжди 44…

    Звістка про напад росії на Україну застала 44-річного Валентина Кучера в Польщі — п’ять останніх років він працював далекобійником. Він одразу повернувся додому і разом з 18-річним сином Олександром пішов у тероборону. Село Колоденка під Рівним, де живуть Кучери, — на трасі, тож на блокпостах чатували вдень і вночі. Валентин приміряв на себе попередній досвід. Має освіту фельдшера, пройшов строкову й понадстрокову службу, 17 років пропрацював рентген-лаборантом у центральній міській лікарні Рівного.

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Укриття, які рятують життя

     Останнім часом в Україні було обстежено близько 63 тисячі укриттів. З них майже третина (23,6%) виявились не придатними до використання. Харківщина — не виняток.
    Уже понад рік і п’ять місяців жителі міста і області живуть під загрозою ракетних обстрілів та нальотів ворожих БпЛА. До атак важко звикнути, та люди розраховують, що їм є де вберегтися від небезпеки. У якому стані харківські укриття, дізнавався «Урядовий кур’єр».

  • Василь БЕДЗІР

    Відходів істотно поменшає

     На Закарпатті роками потерпають від сміття, якому досі не могли дати ради. Але нині наближаються до розв’язання цієї наболілої проблеми: завдяки закордонним інвестиціям в області завершують будівництво великого підприємства і починають проєктувати ще одне. Вони дадуть змогу значно зменшити тиск на довкілля й не забруднювати власні й території сусідніх країн.

  • Про присвоєння Павліченку О. А. другого рангу державного службовця

     Розпорядження від 13 червня 2023 р. № 524-р