№120 (7518)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Житлові субсидії: швидко та адресно

     Уряд прискорив механізм надання житлових субсидій: ухвалено постанову, яка в межах експериментального проєкту максимально спрощує процедуру звернення громадян по житлову  субсидію і забезпечує швидке прийняття рішення щодо її надання.
    У Міністерстві соціальної політики роз’яснили, що спрощений механізм звернення по житлову субсидію звільнить  громадян від потреби збирати довідки і витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Знак надії для всіх дітей, що стали жертвами війни в Україні

     Європарламент вимагає від російської влади зняти всі звинувачення та негайно звільнити двох українських підлітків Тіграна Оганісяна і Микиту Ханганова, які живуть у тимчасово окупованому Бердянську і яким загрожує 20-річне ув’язнення за нібито організацію саботажу проти армії рф. Про це йдеться в резолюції «Катування та кримінальне переслідування російською федерацією неповнолітніх українців Тіграна Оганісяна та Микити Ханганова», яку було ухвалено у Страсбурзі.  

  • «З думкою, що це ненадовго»

    Путін мав великі плани на Харків ще 2014 року. Але країні-агресору, війська якої тоді окупували частину українського Донбасу, не вдалося їх реалізувати. Тож на світанку 24 лютого 2022 року в московії вирішили повторити спробу: незаконно перетнувши державний кордон України з курської та бєлгородської областей, кацапські війська стали розвивати наступ на Суми, Харків, Куп’янськ. Так почалася битва за Харків — великий промисловий, транспортний та науковий центр, друге місто в Україні за кількістю населення (майже 1,5 мільйона жителів).

  • Микола ШОТ

    Щастя дитини — зростати в родині

     На Тернопільщині перша прийомна родина з’явилася в грудні 2005-го, а вже в липні наступного року відчинили двері й дитячого будинку сімейного типу. А ось організувати зустріч прийомних сімей краю вперше зуміли нинішнього червня. Ініціював форум «Щастя дитини — зростати в родині» обласний благодійний фонд «Майбутнє сиріт» за підтримки місцевої влади. 160 осіб, серед яких 82 дитини, стали учасниками заходу. 

  • Про затвердження плану заходів на 2023 і 2024 роки щодо реалізації другого етапу Стратегії розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року

     Розпорядження від 09 червня 2023 р. № 509-р