№122 (7520)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Уряд прагне прискорити відбудову країни

     «Середній рівень води на  Херсонщині становить 80 сантиметрів. Підтопленими залишаються п’ять населених пунктів правобережної частини області. Тривають активні роботи з відкачування води, утилізації сміття, розмінування. Вже незабаром там, де це можливо, будинки знову підключатимуть до електро- та газопостачання.
    Із зони лиха на правому березі евакуйовано понад 3,7 тисячі людей, з них 474 дитини. На жаль, 17 людей загинуло, понад 30 пропали безвісти», — зазначив очільник уряду.

  • Реальний шлях до членства в НАТО: три чинники, що стануть запорукою цього

    Багато хто в Україні з початком масштабного вторгнення рф, відвертого геноциду росії проти українського народу та реалізації неприхованої стратегії випаленої землі дійшов цілком слушного висновку: Україні загрожуватиме екстремальна небезпека зі сходу доти, доки росія існуватиме в її нинішньому вигляді. Смертельний коток цієї екстраагресивної країни у 2022—2023 роках рухався з готовністю розчавити чи не все населення України, щоб потім «почати з чистого листа» — заселити-засіяти таким людським елементом, який буде повністю підконтрольний москві з її ганебною середньовічною звичкою на підневільних територіях не просто царювати, а морити своїх підданих та загрожувати половині іншого світу.

  • Колишній спецпредставник США з питань Українуи Курт ВОЛКЕР: «Захід має поспішити з допомогою Україні, щоб рф не могла завдати більшої шкоди»

     Сполучені Штати й інші країни не повинні зволікати з наданням Україні сучасних видів озброєнь, зокрема далекобійних ракет ATACMS, касетних боєприпасів, винищувачів F-16 та штурмовиків A-10. Після того, що сталося з Каховською ГЕС, а також на тлі інших потенційних масштабних загроз Україна має отримати все необхідне, щоб швидше досягти перемоги й позбавити росію часу й можливостей завдавати більшої шкоди. Таку позицію висловив в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу під час засідання Робочої групи США — Україна у Вашингтоні американський посол при НАТО (2008—2009), колишній спецпредставник США з питань України Курт ВОЛКЕР.

  • «Державі будуть потрібні наші літаки»

    У багатоповерхівці на Північній Салтівці, де до повномасштабної війни мешкав Віталій Максимов із сім’єю, немає чотирьох поверхів. Їхню квартиру знищено на 80 відсотків. Та він радіє, що встиг вивезти сім’ю ще до того, як російські загарбники почали бомбити житлові квартали Харкова. Тепер його рідні за кордоном, а сам він вже шістнадцятий місяць великої війни щодня виходить працювати на Харківське авіапідприємство. Розбомблені будівлі й залишки боєприпасів на заводській території красномовно свідчать, наскільки тут небезпечно.

  • Світ спостерігає за змінами клімату

     Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) — міждержавна агенція ООН, діяльність якої спрямована на міжнародну співпрацю та координацію зусиль усіх країн у галузі метеорології. Штаб-квартира ВМО працює в Женеві (Швейцарія).
    ВМО було створено 1948 року на конференції директорів Міжнародної метеорологічної організації, що існувала з  1878-го. Конвенцію ВМО було ухвалено у Вашингтоні (США) 11 жовтня 1947 року, а з  1951-го організація розпочала діяльність. На 2023 рік до ВМО входять 193 країни.

  • Про присвоєння Івановій В. І. третього рангу державного службовця

     Розпорядження від 16 червня 2023 р. № 529-р