№126 (7524)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    У Брюсселі оцінили виконання «кандидатських» рекомендацій

     Оцінку виконання українською владою умов, необхідних для відкриття переговорів про вступ України до ЄС, висловила міністр з європейських питань Швеції Джессіка Росвалл під час пресконференції по завершенні неформального засідання Європейської ради із загальних питань, що відбулося у Стокгольмі — столиці Швеції, яка головує в ЄС. У ході цього засідання єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї представив усну оцінку Єврокомісії щодо виконання Україною рекомендацій, наданих їй разом зі статусом країни-кандидата.

  • Коли книжка має значення

     У столиці триває книжковий ярмарок XI Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». До уваги всіх охочих тут представлено не лише літературні новинки, а й проєкти за участі ілюстраторів, дизайнерів і шрифтарів, які зацікавлюють видавничу спільноту. «Книжковий Арсенал — 2023» — це 80 подій у межах літературної програми, програми для дітей та підлітків і фокус-теми фестивалю.

  • Павло КУЩ

    Дурень маренням багатіє

     В організмі людини, як відомо, 65 відсотків води. Нелюди із сусідньої імперії зла та агресії на всі 100 відсотків наповнені токсичною брехнею. Точніше, вони настільки переповнені неправдою, що навіть здається, що у владному кремлі існує суворе табу на звичайнісіньку правду. Утім, чому здається? Адже пропагандистські рупори держави-агресора ще задовго до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну активно поширювали світом цинічну й брутальну антиукраїнську риторику, в якій правдивою була тільки назва нашої незалежної держави. Проте навіть тут вони дозволяли собі публічно глузливо збиткуватися, дедалі частіше вживаючи назвиська типу «нізалєжна». 

  • Шляхами Трипільської Праматері

     Що ми знаємо про Умань? Передовсім згадується дендропарк «Софіївка» і могила рабина Нахмана із Брацлава. Та насправді тут значно більше локацій, які претендують на звання туристичних візитівок Черкащини. За грамотного підходу до розвитку туризму зросте зацікавлення до цього краю, а відповідно поповниться місцевий бюджет, буде створено нові робочі місця. У цьому переконався кореспондент «Урядового кур’єра», який побував на туристично-економічному форумі «Туризм в Україні: вимоги сьогоднішнього дня», проведеному за підтримки Уманської міської ради.