№128 (7526)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Стан укриттів та відбудова: оцінка — незадовільна

     «Уряд створив Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. Це одне з основних джерел фінансування відбудови. Маємо у фонді майже 62 мільярди гривень. Уряд вже розподілив 23,5 мільярда на різні проєкти відновлення. Зокрема 4,4 мільярда гривень — на програму «єВідновлення», 6,6 мільярда — на відбудову критичної інфраструктури, 1,5 мільярда — на нові водогони для забезпечення міст на півдні питною водою і мільярд гривень — на відновлення пошкоджених та зруйнованих об’єктів після теракту на Каховській гідроелектростанції.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Євросоюз концентруватиме зусилля на допомозі

     Невдала спроба заколоту в росії показала, що війна кремля проти України спричинила внутрішню нестабільність рф і почала підривати її військові потужності. Про це говорили міністри закордонних справ ЄС під час зустрічі у Люксембурзі. «Політична система росії демонструє слабкість, а її військова сила дає тріщину», — заявив журналістам верховний комісар ЄС з питань зовнішньої та оборонної політики Жозеп Боррель перед початком зустрічі. Він вважає, що президент путін платить ціну «за створення монстра» — групи вагнера на чолі з пригожиним. «Цей монстр почав кусати путіна і діяти проти свого творця», — сказав Жозеп Боррель. 

  • Віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук: «Реінтеграція Криму відбуватиметься складніше, ніж інших тимчасово окупованих територій, і потребуватиме окремого підходу»

     Розв’язана росією війна змінила кожного українця. Багато людей були змушені покинути свої домівки, чийсь будинок зруйнувала ворожа ракета, хтось втратив роботу, спокій та звичний спосіб життя. Усі ми нині мріємо про перемогу та мир.
    Та поки захисники боронять українську землю від російських загарбників, чимало наших співвітчизників у статусі ВПО долають багато проблем та викликів. Про це, про їх підтримку з боку держави, евакуацію із небезпечних регіонів, а також про плани щодо реінтеграції тимчасово окупованих територій Укрінформ поговорив із віцепрем’єр-міністром — міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною ВЕРЕЩУК.

  • Олег ГРОМОВ

    Захист прав споживачів: відтепер за європейськими нормами

     Ініціатором нещодавно ухваленого Верховною Радою в другому читанні та в цілому нового Закону «Про захист прав споживачів» був Кабінет Міністрів. Як зазначено в пояснювальній записці, законодавство України в цій сфері потребувало гармонізації з європейськими нормами, адже «старий» Закон «Про захист прав споживачів» було ухвалено ще 1991 року. Відтоді в системі відбулося багато змін, зокрема й деструктивних, що призвело до її суттєвої невідповідності системі країн ЄС та кращим європейським практикам. 

  • Віктор КОЗОРІЗ

    «Армія відновлення» розширює фронт робіт

     До урядового проєкту «Армія відновлення» Харківщина долучилася на початку нинішнього року, після того як у регіоні скасували заборону на проведення суспільно корисних робіт у зоні бойових дій. Відтоді понад 5,2 тисячі безробітних у межах цього проєкту змогли отримати оплачувану роботу. Здебільшого вони розбирали завали після ракетних і артилерійських обстрілів, прибирали сміттєзвалища, розвантажували і доставляли нужденним гуманітарну допомогу, заготовляли дрова тощо.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Аграрії Полтавщини на низькому старті

     Як і 2022-го, цьогорічні жнива не будуть легкими. Хлібороби вже мають досвід роботи в умовах воєнного стану й мінливої погоди. Усе, що планували, в господарствах області посіяли. Нині проводять догляд за посівами, борються з бур’янами, готують техніку та зерносховища.