№129 (7527)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Якою буде країна перемоги

     Конституції України — 27 років. І вже другий рік поспіль День Конституції пройшов в умовах повномасштабної нічим не спровокованої і водночас злочинно-вбивчої, терористично-руйнівної агресії неадекватної росії щодо нашої держави. російські окупанти стирають на попіл українські міста й села, калічать і вбивають українців, депортують, зокрема й дітей, до рф, прагнучи вирвати їхню українську ідентичність із корінням.

  • Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна: «Ветеранська дипломатія дуже важлива для збільшення підтримки України»

     У Нідерландах в останню суботу червня традиційно відзначили День ветеранів. Заходи з цієї нагоди відвідала міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. В інтерв’ю Укрінформу вона розповіла про важливі зустрічі, допомогу, яку обіцяють міжнародні партнери, мережу сучасних реабілітаційних центрів для українських військових та обмін досвідом.

  • Павло КУЩ

    З морськими краєвидами і «бавовною»

     Хронічно безлюдні пляжі посеред літа на анексованому рашистами півострові вже стали сучасною візитівкою колись курортного Криму. Віднедавна ще одним обов’язковим атрибутом колись улюбленого місця відпочинку, перетвореного загарбниками на велику військову базу, стала «бавовна». Плюс лякливий чемоданний настрій переселених сюди осіб із глибинки держави-агресора, які замість вигуку «Крим наш!!!» тепер крізь сльози мимрять: «Як у себе вдома тут жили...»

  • Роман КИРЕЙ

    Кіномистецтво — зброя, потужніша за гармати

     До Совиного яру в селі Водяники на Звенигородщині цього дня автобуси підвозили чимало жителів місцевої громади. На великому екрані, що його організатори розмістили неподалік ставка, глядачі могли бачити героїв вітчизняних мультфільмів, а ввечері відбувся показ кінострічки «Кіборги». У село завітав національний тур «Кіно заради Перемоги!» та показав глядачам фільми за допомогою кіномобіля — спеціальної платформи, яка дає змогу влаштувати кінопоказ просто неба навіть у непристосованих для цього місцях.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    «Вірю в силу духу свого народу»

     Академік публіцист директор інституту літератури ім. Шевченка НАН України Микола Жулинський приїхав на свою малу батьківщину на запрошення просвітян краю, щоб презентувати власне дослідження «Я хочу собою возвеличити українське…» Володимир Винниченко: повернення в Україну». Утім, розмова вийшла далеко за окреслені межі, в площину сучасної російсько-української війни та її осмислення через аналіз історичних причинно-наслідкових зв’язків, ролі керівників урядів УНР та теперішньої України, усвідомлення всієї складності світової небезпеки у Європі та США.