№111 (7509)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Доки Україна не в НАТО, їй потрібні гарантії безпеки

     Лідери європейських країн, які об’єдналися в коаліцію винищувачів для України, провели зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським у межах саміту Європейської політичної спільноти.  У переговорах взяли участь прем’єр-міністри Великої Британії Ріші Сунак, Нідерландів — Марк Рютте, Польщі — Матеуш Моравецький, Данії — Метте Фредеріксен, Швеції — Ульф Крістерссон та Бельгії — Александер де Кроо.

  • Коли сховище стає оплотом життя

     Світлана Петренко до початку воєнних подій працювала у 12-й школі міста Чернігова. І ніколи б не подумала, що повномасштабне вторгнення настільки змінить її життя. Із приходом війни прийняла рішення взяти на себе тягар відповідальності за життя сотень людей, що перебували у старому занедбаному сховищі, частина якого раніше була шкільним тренажерним залом. Тут люди шукали прихисток і порятунок від ракет та снарядів російських загарбників.

  • Що читає директорка книгозбірні

     На робочому столі директорки Харківської наукової державної бібліотеки імені В.Г. Короленка Наталії Петренко — стосик свіжих книжок, фахових журналів і... старі проєкти з реставрації головного корпусу бібліотеки. Тут же в картонній коробочці лежать уламки іржавих осколків, які вдалося зібрати на даху бібліотеки після того, як торік на початку березня будівля зазнала ушкоджень внаслідок ворожих обстрілів і бомбардувань.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Покликання — боротися за життя

     Ім’я Миколи Сивого золотими літерами вписано в історію Рівненщини й України загалом. Талановитий заслужений лікар України, вправний медичний менеджер і багатогранна особистість. Він відійшов у вічність 5 березня 2023-го 88-річним, а з нагоди власного 85-річчя ще залюбки виконував зі сцени українські пісні. Талановита людина талановита у всьому.