№130 (7528)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    росія зізналася в утриманні терористів

     Понад 86 мільярдів рублів, або приблизно мільярд доларів — така сума з травня 2022 року по травень 2023-го пішла з державного бюджету росії на фінансування діяльності терористичного угруповання ПВК «вагнер». Про це днями особисто заявив президент росії путін, додавши, що понад 110 мільярдів рублів (приблизно 1,3 мільярда доларів) було спрямовано на страхові виплати. Фахівці кажуть, що йдеться про виплати за загиблих у війні проти України, родинам яких у рф обіцяють по п’ять мільйонів рублів.

  • Український режисер, актор, військовослужбовець ТрО Ахтем Сеітаблаєв : «Не вкладати гроші в культуру під час війни — це злочин»

     На другий день кінофестивалю «Миколайчук OPEN» у Чернівцях глядачам демонстрували трейлери і тизери українських фільмів, які перебувають у процесі розроблення чи завершення зйомок. Серед презентованих проєктів була концепція майбутнього фільму відомого українського режисера, нині військовослужбовця Сил територіальної оборони Ахтема Сеітаблаєва.

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Змінив костюм на бронежилет і каску

     Нещодавно міністр оборони України відзначив нагородами військових журналістів. Зокрема медалі та відзнаки отримали пресофіцери оперативно-стратегічних угруповань «Таврія» та «Хортиця», які нині захищають нашу країну на найгарячіших напрямках сходу та півдня.
    Серед нагороджених начальник відділу зв’язків з громадськістю 115 окремої механізованої бригади ЗСУ майор Вадим Чорний — журналіст, генеральний директор та власник ТОВ «Медіа холдинг Україна».

  • Дитинство, яке перевернула війна

     Проєкт «Дитинство, яке перевернула війна» розпочався з роздумів педіатра Валентини Корнєвої, надрукованих у ЗМІ, зокрема й в «Урядовому кур’єрі». Автор нагадала страшні факти: від початку повномасштабної агресії рашисти вбили майже пів тисячі українських дітей, тисячу поранено, понад 20000 дітей московити вивезли за межі України. І додала: якщо зараз не придумаємо, як долати наслідки злочинів загарбників проти дітей, — у майбутньому нас чекають важкі часи.

  • І стояли брат за брата горою…

    Війна багато чого змінила в житті всіх українців. Одні змушені були втікати у ті регіони України, до яких не дотягнулися смертельні тенета безжального ворога-окупанта, інші — за кордон, далеко від рідного дому й Батьківщини. А є й такі відважні козаки, котрі навпаки повернулися з-за кордону для того, щоб боронити рідну землю. Серед них і три брати Гоблики із закарпатського Берегового.