№112 (7510)

  • Олег ГРОМОВ

    Поліпшений прогноз: зростання ВВП та галузеве

    Валовий внутрішній продукт — макроекономічний показник, що показує ринкову вартість усіх кінцевих товарів та послуг, вироблених за рік у всіх галузях економіки на території держави для споживання, експорту та накопичення, незалежно від національної належності використаних чинників виробництва. Тобто це вартість усіх товарів та послуг, що буде вироблено на території України 2023 року.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Україна відчуває партнерське плече Естонії

     Естонія однією з перших надала оборонну підтримку Україні. І нині лідирує за обсягом військової допомоги з розрахунку на душу населення. За цю важливу величезну підтримку Президент України Володимир Зеленський подякував Президентові Естонської Республіки Алару Карісу під час його візиту до Києва.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    «Говорить і показує Україна»

     У Сумській області одна з найдовших протяжність кордону з російською федерацією — понад 560 кілометрів. А наявність в агресорів великої кількості потужних ретрансляторів дає їм змогу здійснювати багаторічну інформаційну експансію на прикордонні території. І ця експансія тільки посилилася з початком повномасштабної війни. Крім суто оборонних завдань, пріоритетною для області залишається інформаційна безпека, бо 24 лютого підтвердило, що за російським словом ідуть російські танки. 

  • У пріоритеті — забезпечення житлом

     Питання забезпечення житлом людей, які його втратили чи не можуть користуватися через великі пошкодження, одне із першочергових у країні. Це пріоритет і для Харківської обласної військової адміністрації, і для органів місцевого самоврядування, оскільки в Харківській області зафіксовано 28 тисяч об’єктів, зруйнованих або пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення рф.

  • Роман КИРЕЙ

    Трагедія ще більше згуртувала уманців

     Уманка Наталія Смілянець, яка мешкала на сьомому поверсі будинку, куди влучила ракета російських загарбників 28 квітня цього року, ще й досі не оговталася від пережитого страхіття. Як і іншим мешканцям зруйнованого першого під’їзду багатоповерхівки, їй довелося відновлювати здоров’я в лікарні. Згадує загиблих. Багатьох знала особисто. Пережити це дуже важко.

  • Микола ШОТ

    Акварельні рефлексії

    Особисті внутрішні та зовнішні кордони. Які вони? Чи затишно нам в них? Що хвилює, бентежить, а то й тривожить нас нині? Суть і філософія життя постають з картин, які виставили 22 художники з різних куточків України в Тернопільському обласному художньому музеї. Експозицію так і назвали: «Особисті кордони». Її організатори заявляють, що прагнули візуалізувати усвідомлення матеріальних кордонів, інтелектуальні особисті межі, емоційні, фізичні, психічні, сексуальні та духовні.