№114 (7512)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Ідемо до членства у клубі успішних країн

     Підтримка реформ, відбудови та відновлення нашої держави — таке завдання покладено на започатковану Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Програму для України. Про її старт стало відомо під час зустрічі Ради ОЕСР міністерського рівня в Парижі (Франція), до якої в режимі онлайн долучився Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він разом з генсеком ОЕСР Матіасом Корманном і міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі запустив цю програму в межах початкового діалогу щодо вступу України в ОЕСР.

  • За підрив Каховської ГЕС має бути кримінальна відповідальність

     Президент України Володимир Зеленський наголошує, що за екоцид, який був спровокований підривом конструкцій Каховської ГЕС, росія має понести кримінальну відповідальність. Про це глава держави заявив, спілкуючись із представниками ЗМІ з нагоди Дня журналіста.
    Він зазначив, що українська розвідка торік доповідала про мінування російськими окупантами дамби Каховської ГЕС і про ризики, пов’язані з цим. «Дуже важливо, що ми заздалегідь розуміли такі ризики. Дуже важливо, що команди на базі ДСНС і місцеві команди були підготовлені. Міністерство внутрішніх справ готувалося до відповідних речей», — цитує слова Володимира Зеленського Офіс Президента.

  • Олег ГРОМОВ

    Є робота з «єРоботою»

     Урядовій  програмі «єРобота» незабаром виповниться рік. За цей час понад 4,6 тисячі підприємців отримали гранти на започаткування бізнесів на загальну суму 3 мільярди гривень.
    Як зазначає заступник міністра економіки Тетяна Бережна, це дало змогу створити додатково 11 тисяч робочих місць, адже ключовий чинник отримання допомоги — створення хоч одного-двох робочих місць.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Допомагають торішні уроки

    Ще не встигли охолонути платіжки за отримане торішнє тепло, а календар уже сигналізує про необхідність активної підготовки до наступного опалювального сезону. Як і належить, на Сумщині не марнують часу, а професійно, з огляду на важкі торішні уроки, ревізують наявне житлово-комунальне та енергетичне господарство, щоб наступна зима була в теплі й комфорті. Саме цьому питанню в ОДА нещодавно присвятили окремий брифінг.

  • Ніколи не забудемо і не вибачимо

    Одна лише мить відділяє життя від смерті. Обстріли московитських загарбників руйнують і калічать долі, дитячі мрії та саме життя навіть у тих містах і селах України, які далеко від лінії фронту. Що вже казати про Харківську область, яка залишається одним з найбільш обстрілюваних регіонів. Але всупереч обставинам залізобетонний Харків живе наповненим життям, а на його вулицях лунає дитячий сміх.

  • Без викидів і сміття

     Житомир першим в Україні офіційно заявив, що планує до 2050 року перейти на 100-відсоткове використання поновлюваної енергії. За цей час місто хоче стати кліматично нейтральним, про що розвинені країни світу підписали меморандум у Сан-Франциско під час кліматичного форуму.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Коли активне мовчання — золото

     2 червня Рівне попрощалося з нашим захисником Олексієм Романчуком. Зв’язок з його бойовим підрозділом було втрачено ще 3 грудня 2022-го. Пів року невимовного болю та пошуків, коли Олексія вважали зниклим безвісти, здалися родині вічністю. Та днями повідомили: в одному з тіл, які ворог повернув в Україну через обмін ще 30 січня, збіглися дані експертизи ДНК. Тепер Олексій назавжди в небесному батальйоні.