№131 (7529)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Нова доктрина: якою буде Україна після перемоги

     Днями під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції Президент Володимир Зеленський запропонував орієнтири та елементи нової української доктрини як нової візії та філософії того, якою буде успішна Україна після перемоги. Він окреслив п’ять орієнтирів для обговорення: філософія перемоги, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості, трансформація України за наступні 10 років.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Країни ЄС готові до внеску в безпекові гарантії

     «Європа цінностей, вільна й сильна Європа, Європа миру немислима без України. Ми готові до початку переговорів про членство, і наш прогрес у виконанні рекомендацій Єврокомісії варто зафіксувати. Україна налаштована якнайшвидше підготуватися до початку переговорів про членство, і ми це зробимо», — заявив Президент. Він зауважив, що в перший день головування Іспанії в ЄС, яке почнеться 1 липня, Київ відвідає іспанський Прем’єр Педро Санчес. На думку Володимира Зеленського, це символічний візит, «бо вперше початок головування країни в ЄС буде підкреслено візитом в Україну, і це дуже багато говорить про те, якими важливими для нашої Європи будуть ці пів року». 

  • Лауреат премії Royal Television Society 2023 Василиса Степаненко: «Не думала, що самій доведеться знімати війну»

     Нещодавно двоє українських журналістів Мстислав Чернов і Василиса Степаненко (обоє харків’яни) стали лауреатами престижної телевізійної премії Royal Television Society 2023, яку отримали за правдиве висвітлення війни в Україні. Мстислав удостоївся нагороди в категорії «Оператор року», а Василиса — в номінації «Молодий талант року» як відеопродюсер і журналіст.

  • Павло КУЩ

    Побратимство поза часом

     «…зовсім мало часу лишилося до славної перемоги Війська Запорозького в битві під Конотопом. Автор збере побратимів і майже всіх дійових осіб попередніх розповідей у горнилі великої битви, яка на багато віків прославить звитягу українців… Проте про все це вже в наступному романі».