№138 (7536)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Україна та НАТО потрібні одне одному

     Україна — невід’ємний елемент світової архітектури безпеки. Вона нині на передовій боротьби за цінності, навколо яких створювалося НАТО. Тому Україна так само потрібна НАТО, як і НАТО потрібне нашій державі. Ця взаємовигідність визначить успіх євроатлантичної інтеграції України. Вона буде частиною Альянсу, здатна гарантувати власну безпеку та зробить НАТО ще сильнішим і надійнішим.

  • Індекс споживчих цін у червні 2023 року

     За повідомленням Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у червні 2023 року щодо травня становив 100,8%, за період січень–червень 2023 року – 104,6%. За період січень 1998 року – червень 2023 року – 2080,2%.

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Харківщина розміновує визволені території

     Гуманітарне розмінування деокупованих територій залишається одним з пріоритетів центральної й місцевої влади. Про це свідчить активізація діяльності Міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування та рішення уряду. Уряд розробляє комплексну стратегію протимінної діяльності, головна мета якої — підвищення якості життя людей та швидке й ефективне розмінування територій.

  • Олег ГРОМОВ

    Динаміка не постраждає

     Група народних депутатів подала до Верховної Ради законопроєкт про внесення змін до розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо відтермінування набуття юридичними особами права на купівлю земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
    Згідно із пропозицією, підприємства зможуть купувати таку землю лише через два роки після припинення воєнного стану. Таку норму в наш  непростий час можна зрозуміти, хоч можна й посперечатися.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Доступні кредити працюють на економіку

     Нинішній рік для фермерського господарства «Свєтлова» Сумського району ювілейний. Рівно три десятиріччя тому на аграрній мапі Сумщини з’явилося нове ФГ, яке успішно пройшло становлення і нині робить вагомий внесок у продовольчий достаток краю. Хлібороби вирощують зернові й олійні культури — пшеницю, кукурудзу, соняшник тощо. Вони активно застосовують новітні технології, використовують сучасну високопродуктивну техніку, поступово переходячи на точне землеробство.

  • Роман КИРЕЙ

    Зміцнюючи довіру до державних послуг

     Україна впевнено просувається шляхом автомобілізації. Скільки машин на сьогодні в країні? На жаль, достеменних даних за перший воєнний рік знайти не вдалося, але позаторік число автомобілів у нашій країні, за даними сайту auto.24tv.ua, становило 10,2 мільйона одиниць. З яких легкових — 8,8 мільйона. Торік українські номери вперше отримали ще майже пів мільйона машин усіх типів, тобто на сьогодні легкових авто в країні не менш як 9 мільйонів. Отже, на тисячу громадян у нас припадає майже 250 автомобілів.