№139 (7537)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Україна та НАТО: зустріч на рівних

     Завершився дводенний саміт НАТО, який пройшов у Вільнюсі. Україна очікувала від цієї важливої події історичних рішень, які наблизять нашу державу до членства в Альянсі. То що ж привезла українська делегація на чолі із Президентом Володимиром Зеленським додому?

  • Т.в.о. начальника ГУ Нацполіції України в Тернопільській області полковник поліції Сергій ЗЮБАНЕНКО :«Якщо є проблеми в роботі, не приховую, а розв’язую їх»

     У червні т.в.о. начальника поліції в Тернопільській області став полковник поліції Сергій ЗЮБАНЕНКО. Він каже, що дуже цінує професіоналів, людей, які можуть приймати нетрадиційні рішення та брати на себе  відповідальність. Яким бачить свою подальшу діяльність на важливій посаді, а також про дещо з особистого життя дізнавалися під час розмови з новим головним поліціянтом Тернопілля.  

  • Павло КУЩ

    «Бавовна»: послідовна і невгамовна

     Брехливе слово — також зброя. Щоправда, найчастіше воно б’є якраз по тих, хто нерозумно використовує неправду. Яскравий і дуже гучний приклад такого бумеранга нині можна часто спостерігати на окупованих рашистами ще 2014 року територіях Донбасу. Хижа ворожа пропаганда, котрій охоче підспівували ще добровільні тамтешні помічники-підбріхувачі, аж дев’ять років поширювала токсичні нісенітниці про постійні обстріли з боку ЗСУ чи НАТО українських міст і сіл за лінією зіткнення.

  • Василь БЕДЗІР

    Берегове забезпечує надійний тил

     У закарпатському місті 500 днів, які минули від початку російсько-української війни, вшанували як дні незламності та сили духу українського народу. Віддали шану берегівцям, які полягли в цій війні, й подякували їхнім рідним за гідних, беззастережно відданих Вітчизні синів.

  • Василь БЕДЗІР

    Журналістський внесок у Перемогу

     Про двох своїх друзів — загиблих воїнів ЗСУ написала журналістка Олександра Артюхіна. Обидва хлопці часто приходили на допомогу, виручали і розраджували в найскладніші хвилини. Святослав Совко повернувся в Україну після років перебування за кордоном — служби у французькому Іноземному легіоні, роботи гірським гідом у Грузії. Був завзятим альпіністом, мріяв відкрити в Ужгороді школу, щоб навчати дітей того, що сам знав і вмів. Данило Богуславський грав за команду з американського футболу «Лісоруби». Про цей колектив — кількаразовий чемпіон України тележурналістка Артюхіна зняла чимало сюжетів.

  • Олександр КРОЧКОВ

    «Для країни ти будеш героєм, а для мене — єдиним коханим»

     Сім’я Петренків у Лисичанську Луганської області мало чим відрізнялася від інших. До 2014 року. Доки в місто не прийшла російська війна. Тоді чоловік Наталії Віталій, підполковник поліції, який виконував обов’язки керівника міського відділу, став одним з тих, хто не розгубився у складній ситуації заколоту і не чекав на команди згори, а організував роботу правоохоронців згідно з чинним законодавством, пильнуючи, щоб табельна зброя поліції не потрапила до рук ворога. Він буквально днював і ночував у відділку, підтримуючи моральний дух підлеглих, які працювали з ним у жахливих умовах.