№142 (7540)

  • Республіка Корея стане відданим партнером

    Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із Президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем висловив співчуття від себе особисто та від імені всіх українців у зв’язку з руйнівною повінню, яка вирує в Республіці Корея. Володимир Зеленський подякував Юн Сок Йолю та його дружині за теплий прийом першої леді України під час її візиту в Республіку Корея у травні цього року, повідомляє Офіс Президента.

  • В.о. директора Інституту рослинництва імені В.Я. Юр’єва НААН Олег Леонов : «Нам вдалося зберегти науковий і кадровий потенціал установи»

    Інституту рослинництва імені В.Я. Юр’єва Національної академії аграрних наук України виповнюється 115 років. Створений 1908-го як Харківська сільськогосподарська дослідна станція, із часом він перетворився на потужний науковий центр. Після Другої світової війни було утворено  Інститут генетики і селекції АН УРСР, а 1956 року на його базі й Харківської державної селекційної станції було створено Український науково-дослідний інститут рослинництва, селекції і генетики. З 1944-го по 1962 рік цю установу очолював видатний селекціонер-рослинник  академік Василь Юр’єв, ім’я якого присвоєно інституту.

  • Медики вдосконалювали професійні навички

     Упродовж чотирьох днів навчально-оздоровчий комплекс «Червона калина» Тернопільського національного медуніверситету ім. Івана Горбачевського став місцем проведення тактико-спеціальних навчань з домедичної та невідкладної медичної допомоги в умовах бойових дій, інших надзвичайних ситуацій. Вишкіл мали мобільні медичні бригади закладів охорони здоров’я МВС України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби та Національної гвардії.

  • «90. Твій театр. Твоя історія»

    Театральний сезон 2022—2023 років для кожної української  сцени став особливим. Адже після повномасштабного вторгнення російської федерації минулі проблеми — творчі, організаційні, фінансові — відійшли на другий план, натомість усі театри так чи інакше були змушені опановувати особливості існування в умовах воєнного стану. Для театрів прифронтових та прикордонних міст ця сумна наука стала особливо важливою й водночас надзвичайно болісною.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Пам’яті загиблого воїна і митця

     За словами завідувача відділу декоративного мистецтва Сумського обласного художнього музею імені Никанора Онацького Ірини Яніни, такі  вернісажі стали традиційними. Нинішній відкрито наприкінці червня, він триватиме до Дня Незалежності України. Відвідувачі музею мають чудову нагоду ознайомитися з розмаїтим творчим доробком майже 30 учасників з різних куточків Сумщини, які представили понад 170 власноруч виготовлених художніх виробів у 12 номінаціях.  

  • Орнаментика натхненної душі

     Виставкова зала Іршавського міського будинку культури такої глядацької уваги до художнього вернісажу давно не бачила. Від дітей і молоді до сивих представників інтелігенції старої генерації. В авторки виставки Христини Мельник подвійне свято, адже відкриття відбулося в день її народження. Більш ніж пів сотні полотен, які презентувала Христина Мельник на її першій великій виставці, засвідчили появу в мистецькому середовищі закарпатського краю нової яскравої особистості.  Так відбулося відкриття широкій публіці досі багатьом не відомого таланту.