№143 (7541)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Уряд постійно фокусується на допомозі аграрному сектору

     росія намагалася і намагається спровокувати енергетичну, міграційну та продовольчу кризу в Європі та світі. Водночас попри повномасштабну війну Україна була і залишається одним з гарантів світової продовольчої безпеки. На цьому у промові перед черговим засіданням уряду наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він додав, що у неймовірних умовах українські аграрії провели вже дві успішні посівні.

  • Виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга ПОЛОЦЬКА : «Відновити країну та збудувати її сильнішою і більш технологічною можна лише на основі науки»

     П’ять років тому, а саме 4 липня 2018-го, Кабінет Міністрів шляхом реорганізації Державного фонду фундаментальних досліджень створив Національний фонд досліджень, покликаний забезпечувати грантову підтримку для вчених України. Його мета полягає в підтримці розвитку науково-дослідного потенціалу та стимулюванні інновацій в Україні.
    Про тернистий шлях становлення, виклики та успіхи, співпрацю з міжнародними партнерами, гучні проєкти та майбутні конкурси наукових робіт, а також як змінилися підходи до грантового фінансування науки у воєнний час, спеціально для «Урядового  кур’єра» розповідає виконавча директорка Національного фонду досліджень Ольга ПОЛОЦЬКА.

  • Олег ГРОМОВ

    Податкові перевірки повертаються

     Нещодавно Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №8401, яким зокрема передбачено повернення податкових перевірок. Це не стало несподіванкою, адже вітчизняні фіскальні органи попереджали про таку перспективу.
    У проміжку між першим і другим читанням «Урядовий кур’єр» зібрав думки відомих юристів та певні рекомендації для бізнесу.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Хоробрий вікенд

     Як наголошує директор Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Євгенія Бистрицька, цей проєкт не лише матиме реалізацію, а й подальше продовження. Адже йдеться про надзвичайно важливий аспект воєнного сьогодення, а саме створення механізму соціального супроводу дітей військових, загиблих воїнів, полонених та військовослужбовців, які пропали безвісти, на основі використання різноманітних засобів арттерапії. 

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Вудки замість риби

     Серед багатьох благодійних фондів і міжнародних організацій, які надають гуманітарну допомогу жителям Харківщини, що постраждали від російської агресії, виокремлюється Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Не перший місяць вона веде системну роботу в цьому напрямі, яка ґрунтується на вивченні потреб сільського населення та фермерських господарств і спрямована на відновлення виробництва сільськогосподарської продукції.

  • Президент Ліги українських меценатів Володимир ЗАГОРІЙ : «Конкурс з української мови імені Петра Яцика творить нашу націю»

     В умовах війни завершив роботу 23-й Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, організатори якого — міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів» та Міністерство освіти і науки України. Про його особливості розповідає президент Ліги українських меценатів Володимир ЗАГОРІЙ.

  • Василь БЕДЗІР

    Коли саджають уквітчані дерева

     Великий зал будинку культури заповнено по вінця. Відбувається прем’єра стрічки, розмови про яку ось уже місяць ширяться селом і яка багатьом  тут нагадає про їхню юність та місцеву традицію. Люди старшого покоління хочуть перенестися в ті часи, а сьогоднішні дівчата й хлопці — побачити на екрані, як це було. На показі в селі Сторожниця побував і кореспондент «Урядового кур’єра».