№148 (7546)

  • Держава-терорист шантажує світ

     «Уночі російські окупанти атакували портову інфраструктуру Дунаю в Одеській області іранськими ударними дронами типу «Shahed». Зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному з виробничих приміщень виникла пожежа». Це повідомлення Оперативного командування «Південь» учора стало черговим свідченням підлих дій ворога, які спрямовані проти можливостей України експортувати продовольство.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Ракетна атака на Одесу — воєнний злочин

     Унаслідок чергової варварської ракетної атаки російської федерації на Одесу 22 липня загинула одна людина, 22 особи зазнали поранень, серед яких четверо дітей. Було пошкоджено майже 50 будівель, зокрема 25 архітектурних пам’яток і Спасо-Преображенський кафедральний собор — головний храм міста. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що росіяни обстріляли Одесу та Одеську область 19 ракетами різних типів, серед яких п’ять «Оніксів». Сили ППО збили дев’ять ракет.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Будуть і мед, і стільники

     Торік наша країна експортувала 48 тисяч тонн меду, поступившись за кількісним показником тільки Китаю й Аргентині. Із січня по квітень, тобто за третину 2023 року, українські пасічники реалізували закордонному споживачеві майже 16 тисяч тонн меду на суму 41 мільйон доларів, демонструючи позитивну динаміку експорту. Вагому частку в експорті цього цілющого смачного продукту забезпечили пасічники з Полтавщини.

  • Олег ГРОМОВ

    Валютні обмеження: в очікуванні пом’якшення

    Нещодавно Нацбанк України оприлюднив стратегію пом’якшення валютних обмежень, повернення до гнучкого курсоутворення та таргетування. Головний фінансовий регулятор занепокоєний, що тривале регулювання ринку адміністративними заходами може мати негативні наслідки.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Очі бояться, а руки роблять

     Цю приказку згадала, щойно переступила поріг Рівненського заготівельно-виробничо-збутового комбінату — чи не єдиного подібного підприємства, що залишилося на плаву в області, витримавши всі економічні цунамі. Працівниці вправно вкладають у банки молоді огірочки, потім поміщають їх в автоклави. На виході з голосистого (ще б пак — сезон!) виробничого конвеєра — склад готової продукції. Та вона тут не залежується, бо майже з коліс їде до споживачів.

  • Василь БЕДЗІР

    «Свидовець» — вдала інвестиція, розвиток громади

     На Закарпатті завершується підготовка Звіту оцінки впливу на довкілля туристично-рекреаційного комплексу «Свидовець», який може стати найбільшим інвестпроєктом у цій галузі в Україні. Його оприлюднення — обов’язкова умова залучення інвестора.

  • Відповіді на запитання щодо зміни правил виплат допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб

     Метою державної політики щодо внутрішньо переміщених осіб є забезпечення підтримкою громадян, які — через війну — втратили житло або вимушені були залишити власні домівки і переселитися з місць, де ведуться бойові дії, або з тимчасово окупованих територій, а також допомога їм в адаптації до нових умов життя.