№149 (7547)

  • На відновлення — понад 25 мільярдів

     «Понад тиждень росія тероризує південні регіони України. Мета агресора — залякати людей, знищити українську портову інфраструктуру, завдати максимальних збитків українському аграрному експорту, спровокувати світову продовольчу кризу», — цими словами розпочав чергове засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, в Одесі пошкоджено 28 пам’яток архітектури. Очікуємо на висновки комісії ЮНЕСКО, яка працюватиме в місті.

  • Захисники й захисниці кажуть: «Нарешті!»

     Днями у Вінниці відкрито другий в Україні Центр ветеранського розвитку. Базою для нього став Вінницький національний технічний університет. Тут готуватимуть помічників ветерана й загалом допомагатимуть захисникам і захисницям на шляху переходу від військової кар’єри до цивільного життя зокрема через здобуття нових професійних навичок. Як облаштовано цей навчальний майданчик, хто хоче стати помічником ветерана та як працюватимуть конкурсні комісії з добору кандидатів у цей ініційований Мінветеранів пілотний проєкт, розповідаємо в матеріалі.

  • Ворожа розтяжка ціною життя

     Капітан Сергій Куць поліг 13 червня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Циркуни Харківської області. Йому було лише 34.
    Подружжя Лідії та Сергія Куців — з Київщини. Пані Лідія згадує, що вона працювала на залізничній станції. Молодий військовий купив у неї квиток, який виявився не просто квитком на потяг певного напрямку, а й у щасливе сімейне життя.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Як вдихнути нове життя в постраждалі громади

     11 липня цього року неодмінно залишиться знаковим днем в історії Сумщини. Саме тоді у столиці України оголосили про офіційне партнерство між проєктом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Говерла» та окремими об’єднаними територіальними громадами області, а голова Сумської ОВА Володимир Артюх підписав меморандум між обласною військовою адміністрацією та DAI Global LLC, яка на практиці реалізує цей проєкт в Україні. 

  • Роман КИРЕЙ

    Журналісти під прицілом агресора

     Українські журналісти під час війни страждають фізично й морально, адже вони одна із пріоритетних цілей ворожої агресії. Як вижити та працювати в таких умовах? Про це йшлося під час презентації проєкту «Розстріляна свобода слова». Це масштабний проєкт-огляд ситуації про різнопланові атаки росіян на працівників медіа від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, який реалізувала Національна спілка журналістів України за фінансової підтримки однієї зі шведських неприбуткових організацій.