№152 (7550)

  • Гранти підтримають розвиток бізнесу

     Учора Україна відзначала День Державності. У промові перед засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що за тисячолітню історію українці як ніхто розуміють не просто важливість власної держави, а й болючу та криваву ціну її втрати.
    «Ми низько вклоняємося нашим захисникам і захисницям, які боронять Україну. Вічна пам’ять полеглим на полі бою героям», — цитує слова глави уряду департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    «Дякуємо за порятунок наших хлопців і дівчат»

     У День медичного працівника Президент Володимир Зеленський здійснив робочі поїздки до Одеської, Миколаївської та Дніпропетровської областей, де відвідав місцеві медичні заклади.
    Перебуваючи на Одещині, глава держави ознайомився з роботою реабілітаційних відділень, де захисники України проходять програми фізичної реабілітації та відновлення.

  • Павло КУЩ

    Тисячі фейків, а правда одна

     За площею замінованих територій Україна перша проміж усіх країн. За попередніми підрахунками, внаслідок рашистської «демілітаризації» трафаретні позначення про небезпеку «Міни» мають бути на майже 30 відсотках нашої території. Для порівняння: це мінне поле удвічі більше за площу такої мирної європейської держави, як Австрія.

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Життя під обстрілами

     «Протягом минулої доби російські загарбники з артилерії, мінометів та іншої зброї обстрілювали населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Куп’янського, Лозівського та Ізюмського районів. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Куп’янськ, Вовчанськ, Гур’їв Козачок, Гранів, Бочкове, Красне Перше, Дворічна, Западне та інші. Минулої ночі ворог завдав удару по місту Первомайський Лозівського району за допомогою ударних БпЛА. Пошкоджено будівлю складу, сталася пожежа. Без постраждалих.

  • Голова правління ГО «Полтавська обласна асоціація фермерів і приватних землевласників імені Героя України, Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка» Василь Бурлака: «Щоб спокійно працювати на своїй землі, треба перемогти ворога»

     На Полтавщині налічується майже 2,5 тисячі фермерів та понад 6 тисяч приватних землевласників, із них 500 — члени ГО «Полтавська обласна асоціація фермерів і приватних землевласників імені Героя України, Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка». Про те, як вони допомагають українським захисникам та переселенцям, «Урядовому кур’єру» розповідає голова правління організації Василь БУРЛАКА.