№132 (7530)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Відвага й майстерність утопили надії ворога

     Українська оборона у війні з російським агресором складається з різних великих і малих епізодів, які сумарно дають захист державі та можливість рухатися вперед і на суходолі, і на морі. Наші Військово-Морські сили Збройних cил разом з іншими елементами Cил оборони й безпеки України захистили від російських десантних операцій наше Чорноморське узбережжя. Потужна участь ВМС у спільній операції з нашими розвідниками та оборонцями дала змогу звільнити від окупантів острів Зміїний, і це повернуло безпеку значній частині української акваторії.

  • Олег ГРОМОВ

    Мінеральні добрива: усе буде добре

     Унаслідок широкомасштабного російського вторгнення виробництво добрив в Україні значно скоротилося. За неофіційними даними, станом на грудень 2022 року вітчизняний ринок основних азотних добрив «просів» на 40-55% — до 2-2,9 мільйона тонн порівняно з 4,75 мільйона тонн 2021-го.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Ремонтують усупереч обставинам

     Насамперед в області піклуються про автошляхи загального користування державного значення. З відомих причин про середній та капітальний ремонти не йдеться, нині перевагу надають латанню ямок. Як повідомив заступник начальника Служби з відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області Анатолій Мягкохліб, роботи з ліквідації ямковості дорожнього покриття розпочали в січні. До весни холодним асфальтобетоном та відфрезованим матеріалом вдалося ліквідувати понад 3,5 тисячі квадратних метрів різних пошкоджень.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Більше податків — ближче перемога

     За перші п’ять місяців року Рівненщина спрямувала в держбюджет 2,8 мільярда гривень, що на 716 мільйонів більше, ніж у відповідному періоді 2022-го. Місцеві скарбниці за цей час наповнилися на 4,4 мільярда. Відповідно маємо понад 7 мільярдів гривень у зведеному бюджеті — на 1,8 мільярда більше, ніж за 5 місяців 2022-го. Загалом план податкових надходжень в області виконують на 110,4 відсотка: найбільша питома вага ПДФО, акцизу та майнового податку.