№133 (7531)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Найнагальніше реалізують до зими

     У промові перед черговим засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що Кабінет Міністрів в основному зосереджується на трьох головних завданнях: забезпечення армії та військових усім необхідним на фронті; забезпечення макрофінансової стабільності та стійкості економіки країни для фінансування всіх пріоритетних видатків бюджету; швидке відновлення. І щодо швидкого відновлення додав: визначили пріоритети, акумулюємо ресурси, сформували команди відбудови.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Глава МЗС Бельгії ледь не втратила посаду через візи іранцям

     Минулого тижня у Бельгії розгорівся політичний скандал, який загрожував керівній коаліції країни серйозними наслідками. Призвести до цього могли  невдалі рішення міністра закордонних справ Аджі Лябіб. До речі, це перший гучний скандал, у центрі якого опинилася головна бельгійська дипломатка усього лише за рік, протягом якого вона перебуває на посаді.

  • Президент Польщі в 1995—2005 роках Александер Кваснєвський: «путін у справі України не думає реалістично, це його одержимість»

     Незабаром виповниться 500 днів від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. В ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу експрезидент Польщі Александер КВАСНЄВСЬКИЙ поділився думками зокрема про основні прорахунки путіна щодо України, небезпеку втоми від війни на Заході, гарантії безпеки і перспективи членства України в НАТО.

  • Роман КИРЕЙ

    Мобільний, оперативний, компетентний

     Наприкінці травня цього року на території управління патрульної поліції в Черкаській області офіційно дали старт роботі велопатруля. Така форма роботи для вітчизняних правоохоронців не нова. Вони діють у Львові, Рівному, Івано-Франківську, Житомирі, Хмельницькому, Кривому Розі, інших містах. А в Києві, крім велопатруля, діє ще й кінний. За короткий час правоохоронці на велосипедах уже встигли зробити чимало добрих справ.

  • Микола ШОТ

    Зберегти для історії

     Тернопільщина багата на історичні, археологічні, архітектурні пам’ятки різних періодів. Кажуть про шість тисяч таких об’єктів. Отже, туристові є що показати. Інша річ, що чимало цих пам’яток матеріальної культури минулого маловідомі, малодосліджені, розташовані не на основних туристичних маршрутах. Тернопільський обласний центр охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини вирішив створити віртуальні 3D-тури унікальними об’єктами оборонного типу краю. Задля цього обґрунтував важливість такого проєкту й виграв грант на понад 635 тисяч гривень від Українського культурного фонду. 

  • Роман КИРЕЙ

    Українським дітям — українську книжку

     Нині для багатьох українців читати книжки російською мовою стало просто неможливо. Що ж робити з «літературним агресором» у нашій домівці? Багато хто вирішив, що така література має піти на користь нашим військовим. Ще восени торік одна зі шкіл у Черкасах оголосила акцію зі збору макулатури «Здай російськомовну книжку — допоможи ЗСУ!» Школярі зібрали сировину для перероблення на потрібний країні папір.

  • Кадрові питання

     Президент України

    звільнив
    призначив