№135 (7533)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Якою бути новій українській армії

     Після війни Україна відмовиться від призову в тому вигляді, в якому він існував до війни. Основою оборони країни стане професійна армія. Одночасно буде створено два компоненти резерву, й усі військовозобов’язані постійно проходитимуть обов’язкові навчання за визначеними військовими спеціальностями. Про це Прем’єр­міністр Денис Шмигаль написав у телеграмі, звітуючи про проведення наради щодо одного з топ­10 пріоритетів уряду — реформи безпеки та оборони «Український щит», того, якими бути новій українській армії, військово­патріотичному вихованню та системі національного опору.

  • Податки за довоєнними нормами наповнюватимуть бюджет

     Повернення оподаткування пального за довоєнними правилами та нормами — вимога міжнародних партнерів, адже це дасть Україні змогу самостійно наповнювати бюджет та утримувати свої Збройні сили. Про це Прем’єр­міністр Денис Шмигаль сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

  • Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов: «Крок за кроком наші війська виконують завдання з визволення від ворога всієї території України»

     Літня наступальна операція Сил оборони України триває. Українські військові в тяжких боях визволяють нашу землю. Про те, які напрямки найгарячіші, чи вплинув на наш наступ підрив росіянами Каховської ГЕС, яка західна зброя найефективніша і яких зразків ще бракує ЗСУ для ефективнішого визволення території України, а також чого очікувати від перекидання ПВК «вагнер» на територію білорусі, Укрінформ поговорив із заступником начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадним генераломКОлексієм ГРОМОВИМ.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    «Швейна рота» дбає про захист наших бійців

     Нині всі свідомі українці так чи інакше працюють на нашу перемогу. Полтавка Олександра Голенко, молода мама двох малих дітей, наприклад, шиє одяг для поранених військових. Вона людина відповідальна, і хоч догляд за дітьми забирає багато сил і часу, вважає за потрібне долучитися до допомоги нашим захисникам. Під час війни Олександра взяла на себе додатковий обов’язок — координує діяльність полтавського підрозділу «Швейної роти», до якої входить приблизно десять волонтерок.

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Лавандова мрія Алли Кущ

     Кілька років тому багатодітна родина Дмитра й Алли Кущів продала квартиру в Харкові і придбала будинок у селі, щоб розпочати лавандовий бізнес. Нещодавно на своїй сімейній фермі в селі Новоселівка на Нововодолажчині родина відкрила перший лавандовий сезон для туристів і провела благодійну акцію на підтримку ЗСУ. Наступного року подружжя планує створити лавандовий парк. Про складний шлях до успіху і плани на майбутнє розмовляємо з господинею.

  • Роман КИРЕЙ

    Засіб захисту чи агресії?

     Щоб зупинити ворожу навалу, нашим захисникам нині потрібна велика кількість різноманітної зброї. Фахівці працюють над тим, як виробити її в Україні чи закупити за кордоном. Водночас є чимало охочих незаконно використати зброю та боєприпаси — продати чи навіть застосувати їх. Набирає обертів незаконний обіг зброї, з ним активно бореться правоохоронна система. Скільки ж знаходять та вилучають на Черкащині смертоносних знарядь?

  • Кадрові питання

     Президент України

    призначив