№136 (7534)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Проєкти відновлення: уряд очікує результатів

     Щоб бути гідними подвигу українських воїнів, які щодня проливають кров за нашу незалежність і свободу, європейське майбутнє нашої держави, сильну Україну майбутнього, маємо вже зараз будувати таку нову країну. Маємо вже почати відновлення, не чекаючи завершення війни. Із цього Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розпочав промову перед черговим засіданням уряду.

  • НАТО має продемонструвати сміливість

     Президент України Володимир Зеленський переконаний, що чітке запрошення України до майбутнього членства в НАТО на Вільнюському саміті буде вагомою демонстрацією сміливості та міцності Альянсу. «Нам потрібна ця мотивація. Нам потрібна чесність у наших відносинах», — пояснив він у Празі, куди прибув одразу після зустрічей у Софії.

  • Брат журналіста Олександра Кривенка, голова Львівської облорганізації профспілки працівників автотранспорту Юрій Кривенко: «Багатьох дивувала і захоплювала його сміливість»

     Цього року журналістові, редакторові найпопулярнішої у 1990-х роках львівської газети «Поступ», згодом «PostПоступ», Олександрові Кривенку виповнилося б 60 років. Очолюване ним видання мало багатотисячні наклади й було поважним чинником змін в суспільстві, плекало в народі віру в побудову в Україні процвітаючої демократичної держави. Випускник Львівського університету імені Івана Франка Олександр Кривенко був не тільки журналістом, а й громадським діячем, депутатом обласної ради першого демократичного скликання, співзасновником популярного серед молоді Львова «Товариства Лева».

  • Павло КУЩ

    Показове жорстоке «виховання»

     Колись давно, на початку 1990-х років, не раз доводилося спілкуватися з очевидцями й навіть учасниками молодіжного підпілля під час нацистської окупації Краснодона й інших містечок і сіл Донбасу в роки Другої світової війни. На тоді вони нарешті вже мали змогу вголос сказати, що роман «Молода гвардія», як і загалом міф про юних загиблих хлопців і дівчат, дуже суперечили дійсності.

  • Микола ШОТ

    «Україну забути чи не любити неможливо»

     Майже 20 років Галина Косинська живе у Твікенемі — західному передмісті британської столиці. Тут вона зайнялася власною справою, відчинивши двері ресторану української кухні Prosperity Ukrainian. Назва її закладу  в перекладі з англійської мови означає «Процвітання». Пані Галина всією душею прагне, щоб її батьківщина розвивалася, процвітала. Щойно 2014 року московська орда полізла саранчею на наші території, українка розпочала волонтерську діяльність.