№163 (7561)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Країна посилює фізичний захист енергооб’єктів

     Україна разом із цивілізованими державами активно рухається в пошуках рішень, які б забезпечили мир у світі. На цьому наголосив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час п’ятої зустрічі із представниками іноземних дипустанов, акредитованих в Україні, що відбулася в Києві. 
    Підтвердженням надзвичайної зацікавленості світу у відновленні стійкого миру шляхом практичної реалізації формули миру, запропонованої Україною, став список послів і представників дипмісій, яку оприлюднив Офіс: на цій зустрічі налічувалося 58 учасників, тобто порівняно з попереднім заходом до такого формату спілкування вперше долучилися представники ще 16 країн.

  • Відновлення в єдності!

     Форум має на меті об’єднання молодіжних рухів та організацій, їх скоординоване залучення до реалізації молодіжної політики під час війни та у процесі відновлення.
    У виступі глава держави зазначив, що в умовах повномасштабного російського вторгнення українці щодня переживають важкі випробування. Того дня внаслідок чергової ракетної атаки росії на Івано-Франківщині постраждало троє людей, загинув восьмирічний хлопчик. 

  • Директорка Інституту демографії та соцдосліджень НАНУ Елла Лібанова: «Після війни жодних розмов з росіянами — рів із крокодилами і п’ятиметровий паркан»

     Днями під час свого традиційного «ВечірньогоК стріму» Укрінформ говорив з Еллою ЛІБАНОВОЮ — директоркою Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, фахівцем із соціоекономіки, демографії та економіки праці. Ведучий стріму Василь Самохвалов зачепив складну тему, що цікавить усіх: якими будуть Україна й українське суспільство після перемоги, після війни. Навіть тоді певних загроз і криз не уникнути, вважає професор.

  • Олег ГРОМОВ

    Зміни до процедур банкрутства: нагальність вчасна

     29 липня цього року  набрав чинності Закон України № 3249-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань провадження та застосування процедур банкрутства у період дії воєнного стану». Його було розроблено задля спрощення доступу до процедур банкрутств і підвищення ефективності їхнього застосування в умовах воєнного та післявоєнного стану, для уточнення процедурних питань і усунення неузгодженостей  та недоліків, виявлених під час практичного застосування положень Кодексу України з процедур банкрутства.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Одні в безпеці, інші ризикують

     Тут старшокласники почуваються військовими: розбирають і збирають автомати, стріляють із пневматичної гвинтівки, надають першу медичну допомогу. Усе роблять під пильним оком учителя із «Захисту Вітчизни» Анатолія Вабіщевича з Берестівського ліцею Дубровицької територіальної громади на Рівненщині. Саме ця сільська школа має найкращу матеріальну базу для військово-патріотичного виховання молоді, і створили її не сьогодні.

  • Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Сніжана ЛОКЕС : «Наш обов’язок — бути корисними в надскладний період війни»

    В Ужгороді нещодавно відбулася нарада, яку провів заступник голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів із питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін. Головне управління Держпродспоживслужби України в Закарпатській області, яке очолює Сніжана ЛОКЕС, визначено зразковим у налагодженні загальної командної роботи всіх служб — фітосанітарної, ветеринарної, санепідеміологічної. З очільницею служби поспілкувався кореспондент «Урядового кур’єра».

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Чи сядуть за парти діти Харківщини?

     За даними Міністерства освіти і науки України, з початку повномасштабної війни на Харківщині повністю або частково було зруйновано 51 заклад освіти, зокрема 35 шкіл і вісім дитячих садочків. 578 закладів освіти зазнали різних пошкоджень. Сума прямих збитків, завданих освітньому сектору області, сягає майже мільярда доларів. У Харківському національному університеті від російських ракет постраждали фізико-технічний факультет, бібліотека, музей природи, спорткомплекс «Каразінський», прямим влучанням зруйновано корпус економічного факультету. Значних руйнувань зазнали два гуртожитки.

  • Про присвоєння Яремі О. Й. першого рангу державного службовця

     Розпорядження від 11 серпня 2023 р. № 694-р